Tabbouleh-hummus

perjantai 6. helmikuuta 2015

Lähi-idän keittiön maut ovat olleet meillä jo pitkään suosikkien joukossa. Hummushimoinen Hannele on aivan tuttu tapaus näillä kulmilla, joten kikhernetahnaa tulee tehtyä usein lisäkkeeksi tai lounaaksi. Toinen suosikkimme on tabbouleh-salaatti, jossa viljanjyvät - couscous, bulgur tai kvinoa - hukkuvat vihannes ja yrttitulvaan. Ruokaisa tabbouleh-hummus on yhdistelmä suosikeistamme. Tätä kutsun neroudeksi.

Kaksi ruokaa yhdistävä idea tuli vastaan Pinterestin kuvavirrassa, jota selatessa inspiroidun joka ikinen kerta. En klikannut tabbouleh-hummuksen alkulähteelle, mutta kyseessä lienee ollut Foxes love lemons -blogista pinnattu kuva. Alla oleva resepti on oma sovellukseni - sinä voit yhdistää omat tabbouleh- ja hummussuosikkisi. Tabbouleh tuo hummukseen salaattimaisuuden, ronskia rakennetta ja rouskuvuutta sekä yrttien huumaavuuden. Kokonaisuus on valmis ruoka yksinkin, mutta se sopii myös pitaleivän väliin suosikkitäytteiden pariksi tai lisäkkeeksi lihalle.




Resepti





Tabbouleh-hummus
1-2 lounasannosta tai useammalle lisäkkeeksi

tabbouleh
1 dl täysjyväcouscousta
1/2 dl kylmää vettä
1-2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
1/2 kurkku
1 suippopaprika
1 puntti (lehti)persiljasilppua
noin 1/2 punttia minttusilppua
mustapippuria
(muutama tippa srirachaa tai muuta chilikastiketta)

hummus
1 prk (n. 200g) keitettyjä kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
2 rkl oliiviöljyä
hieman sitruunamehua
hieman vettä tahnan notkistamiseen
(1/2 rkl tahini-tahnaa)


Sekoita couscousin joukkoon vesi, öljy, sitruunamehu sekä muuta pyöräytys suolaa myllystä. Jätä tekeytymään. Silppua aivan pieneksi kuutioiksi kurkku sekä paprika, josta on poistettu siemenet kiinnikkeineen. Sekoita vihannessilput couscousin joukkoon. Hienonna tuoreet yrtit ja lisää seokseen. Mausta mustapippurilla sekä muutamalla tipalla chilikastiketta.

Valuta kikherneet ja lisää joukkoon muut ainekset. Aja tahnaksi ja notkista tarvittaessa vedellä. Sekoita noin puolet tabbouleh-salaatista hummuksen joukkoon. Maista ja säädä maut kohdilleen - lisää tarvittaessa happoa tai suolaa, joskus ripaus sokeriakin tekee ihmeitä.

Kumoa hummus tarjoiluastiaan ja lusikoi loppu tabbouleh päälle. Ripottele päälle vielä hieman yrttejä.

_____





7 kommenttia

Merja kirjoitti...

Herkullisen oloinen combo! Hummushimoa on liikkeellä!

Sari kirjoitti...

Ihana yhdistelmä! Miks mä en ole keksinyt tuota? Love,love :)

Hannele kirjoitti...

Molemmat reseptit toimivat yksinäänkin, mutta siis myös yhdessä.
Skool hummushimolle! On sitä pahempiakin himoja maailmassa.

Hannele kirjoitti...

Niin, enkä minä!
Onneksi on Pinterest.

Jael kirjoitti...

Hauska idea yhdistää nuo kaksi.Vaikka kyllä kuitenkin tykkään syödä hummuksen erikseen;D

Hannele kirjoitti...

Tämä oli kiva, minulle uusi kokeilu. Maut toimivat hyvin yhteen ja rakenteet tukivat toisiaan. Mutta erikseenkin molemmat ovat ihania!

Irene Kalk kirjoitti...

Olipa ihana idea, mietin juuri miten valmistan ruokaisaa kasvisruokaa / salaattia hummuksesta mitä oli ja tää kombo toimi tosi hyvin! Käytin punaista kvinoaa tabbouleh pohjana :)

Sisällön tarjoaa Blogger.