Ilmakuivattu paisti

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kolme viikkoa pohjoisen kevättuulia ja räntäsadetta sekä aurinkoa ja pakkasöitä ovat jälleen tehneet hyvää jälkeä. Ulkona kuivaneet keväänmerkit, kuivalihat, ovat valmiita: päältä kevään ahavoittamat, sisältä suussa sulavan pehmeät.

Kevättä, ystävät, kevättä!

_____




8 kommenttia

Merja kirjoitti...

Wow! Kauniita! Paljonko painosta katosi kuivattaessa?

Hannele kirjoitti...

Kauniin värisiä ne on!
En hoksannut punnita lihoja kuivaneina. Palaan asiaan!

Nelle kirjoitti...

Oh, sä aina yllätät Hannele. :) Mäkin oon haaveillu kuivalihan tekemistä. Ehkä jonain vuonna.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Nam :)

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla, Nelle!
Minä tosin just ajattelin, että toistan itseäni, kun joka vuosi tähän aikaan toitotan samaa asiaa :)

Me ollaan tehty kuivalihaa (tai puolikuivaa lihaa) ehkä viisi-kuusi vuotta. Meillä vuorokauden lämpötilavaihtelut on ollu riittävän suuria, vaikka joka vuosi se vähän jännittää, kun periaatteessa me ollaan perinteisen kuivalihan tekemiseen kai vähän liian etelässä :) Hyvällä tuurilla hyvät säät on koko Suomessa, mutta tänä vuonna olis Helsingissä saattanu olla vähän turhan lämmin.

Hannele kirjoitti...

Nam!

Hellan ja viinilasin välissä -blogi kirjoitti...

Melkein pystyn tuntemaan maun!

Hannele kirjoitti...

Uskon! Ja se maku on hyvä!

Sisällön tarjoaa Blogger.