| | |

Pääsiäisen suklaiset linnunpesät

Suklaiset linnunpesät ovat pääsiäisen hellyttävimpiä herkkuja. Ne ovat makeita, rapeita ja hennosti suolaisia. Suolatikkujen ja suklaan yhdistelmä on valloittava ja kauniit pääsiäiskarkit ovat silkkaa ekstraa. Suklaisten karkkien sijaan pesän voi täyttää millä tahansa teemaan sopivilla nameilla.

Näillä linnunpesillä aion kesyttää huomisen noidat ja velhot – mukavaa palmusunnuntaita!

Resepti

Suklaiset linnunpesät
n. 12 kpl

50g suolatikkuja
70g suklaata*
karkkeja koristeeksi

Voit tehdä linnunpesän minimuffissipellillä, pienissä paperivuoissa tai tehdä laakeampia pesiä leivinpaperille. Mikäli teet pesät minimuffinssipellin koloihin, leikkaa valmiiksi kolon pohjan levyisiä suikaleita, joilla voit vuorata kolon. Yksi suikale per kolo riittää saamaan pesät koloista kätevästi irti.

Pätki suolatikut pieniksi paloiksi (1-3cm). Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita suolatikut suklaasulaan. Nostele seoksesta nokareita ja muotoile ne linnunpesiksi. Laitan pesään karkkeja. Nosta jääkaappin jähmettymään tai anna jähmettyä hiljalleen huoneenlämmössä.

*Fazerin levyissä 70g suklaata on kolme riviä.

_____