Rapeat kukkakaali-parmesaanisnacksit

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Rapeat kukkakaali-parmesaanisnacksit ovat ällistyttävän helppoja tehdä. Kukkakaalista lohkotaan suuhun mahtuvia kukintoja, jotka kiepautetaan kananmunassa ja kylvetetään pankon ja parmesaanin seoksessa. Uuni tekee herkkuihin rapean pinnan vartissa, samalla kukkakaali kypsyy sopivan napakaksi. Dipiksi sopii aioli tai, kuten meillä, viimeinen kauhallinen tomaattikastiketta.





Resepti





Rapeat kukkakaali-parmesaanisnacksit

kukkakaalia suupalan kokoisina paloina
kananmunaa
1 osa pankoa 
1 osa parmesaaniraastetta
ripaus suolaa


Huom! Reseptin määrät on helppo soveltaa omiin tarpeisiin sopivaksi. Yksi kananmuna riittää pienehköstä kukkakaalista lohkottujen palojen kuorruttamiseen. Silloin tarvitset pankoa ja parmesaania reilun desin kumpaakin.

Lohko kukkakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja riko rakenne haarukalla vatkaten. Sekoita toisella syvällä lautasella pankoa ja vastaraastettua parmesaania suhteessa 1:1. 

Pyöritä kukkakaalipalat kananmunassa ja upota panko-parmesaaniseokseen. Varmistu, että kuorrutetta on joka puolella. Laita leivinpaperilla päälystetylle pellille. Tee kaikille kukkakaalin paloille samoin. Älä asettele kukkakaalinpaloja aivan vierekkäin, jotta ne rapeutuvat paremmin reunoiltakin. Ripottele snacksien päälle hieman suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes kuorrute on rapeaa ja se on saanut kauniisti väriä. Tarjoa lämpiminä aiolin tai tomaattikastikkeen kanssa.

Täältä löydät aiolin reseptin.

_____




18 kommenttia

Sari kirjoitti...

Kiitos tästä! Tiedän mitä kokeilen kukkakaalista seuraavaksi :)

Hannele kirjoitti...

Kivaa! Kerro sitten, mitä pidit!

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Oioioi! olen taas muistanut viime aikoina pankojauhojen näppäryyden mutta enpä tajunnut dippailla kukkakaalia niihin. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

Merja kirjoitti...

Tämä menee niin tekoon! Teinikin on (lopulta) hoksannut kasvisruokien ja erityisesti kukkakaaalin ihanuuden :)

Ulla kirjoitti...

Ihana resepti, kiitos :-)

Nanna kirjoitti...

Jes! Ja vielä uunissa ilman frittukärtjä. KIITOOSSSS!!! Hannele ihana Hannele.

Nanna kirjoitti...

Apua; kuulostaa rumalta sanalta; FRITTIKÄRYJÄ siis...

Hannele kirjoitti...

Panko on kyllä hauska tuote. Se tuo mahtavan rapeuden!

Hannele kirjoitti...

Teini on hoksannut jotain mahtavaa! Kukkakaali on parasta!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Ulla!

Hannele kirjoitti...

Pus, Nanna!

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Hieno! Meikä tykkää :) Ja testaa kun ehtii..

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa kuulla! Naposteltavat on parhaita!

Koti Harmi kirjoitti...

Jos pankojauhoja jo on kaapissa, niin eihän niille voi olla ostamatta pariksi kukkakaalta?!?

Hannele kirjoitti...

Ei voi, ei. Ja vähän parmesaania kolmanneksi pyöräksi.

Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli kirjoitti...

Hannele, et kyllä petä ikinä! Taas täällä on niin monta ohjetta, jotka menee kokeilulistalle! Nämä on kyllä juuri tämän hetken naposteluhaave - hitsi kun ei ole kukkakaali jääkaapissa! :)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Tiina, ilahduttavasta kommentista! Jee!

Noora kirjoitti...

Kukkakaalifani kiittää tästä reseptistä. :) Menee kokeiluun!

Sisällön tarjoaa Blogger.