Flank steak goes Korea

maanantai 11. toukokuuta 2015
  Yhteistyössä AGA

Flank steak eli kuve on pari vuotta tehnyt hitaasti tuloaan suomalaisten grilleihin. Eikä syyttä, sillä kuve on helppo ja hyvä liha grillattavaksi. Isosyinen kuve on maukasta ja hyvin raakakypsytettynä hyvin mureaa. Flank steakin ohella nousukautta elää myös korealainen keittiö, joka on jatkumoa aasialaisten makumaailmojen valloitukselle. Tässä reseptissä yhdistyvät nuo kaksi: flank steak ja Korea.

Reseptin jujuna on korealainen BBQ-kastike, joka valmistuu monista grillauskastikkeista poiketen vain ainekset sekoittamalla - kastike toimii sekä lihan marinadina että viimeistelykastikkeena. Lihan kanssa tarjottavat kurkut ovat tuttujen rumpsutus- eli hölskytyskurkkujen aasialainen kaveri, mutta yhtä hyvin lihan kanssa sopivat esimerkiksi pikkelöidyt juurekset.Tämä resepti on osa Blogirinki Median ja AGA:n yhteistyökampanjaa: Grillit ovat kuumina ja lastan varressa koreilevat kaasukunkut ja -kuningattaret. Siniverisen kaasugrillaajan tittelin saa, jos hallitsee grillaamiseen liittyvät turvallisuustekijät. Testaa minkä väristä verta sinussa virtaa ja äänestä samalla  parasta grillausreseptiä - ihan vaan vinkkinä, että tämä korealainen flank steak on aivan mielettömän hyvää.

ReseptiKorealainen flank steak eli naudan kuve
neljälle

liha
flank steak (600-800g)

marinadi/kastike
2 rkl gochujang-tahnaa (korealainen chilitahna)
2 rkl seesamiöljyä
3 rkl soijaa
3 rkl sokeria
tilkka limettimehua

aasialaiset hölskytyskurkut
1 kurkku
3 rkl vettä
3 rkl riisietikkaa
1 rkl sokeria
n. 1/2 tl suolaa
1 tl seesaminsiemeniä
(tuoretta chiliä)

lisäksi
salaattia
ruohosipulia tai kevätsipulia
seesaminsiemeniä
tortillalettuja


Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Jätä tekeytymään hetkeksi, jotta sokeri liukenee varmasti kunnolla. Käytä noin 1/3 kastikkeesta lihan marinointiin. Lusikoi marinadi lihan päälle molemmin puolin. Laita muovipussiin tai lautaselle kelmun alle jääkaappiin maustumaan 1-2 tunniksi. Kääntele lihaa välillä tarvittaessa. Valmistele lihan marinoituessa kurkut.

Siivuta kurkku ohuelti vihannesleikkurilla tai veitsellä. Laita kaikki ainekset kannelliseen rasiaan ja ravista voimakkaasti muutaman kerran. Jätä kurkut tekeytymään, puoli tuntia riittää.

Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen grillausta. Kuumenna grilli kuumaksi ja paista lihaa suoralla lämmöllä 4-7 minuuttia molemmin puolin. Kypsennysaika riippuu lihan paksuudesta,  mutta muista, että kuvetta ei kannata paistaa täysin kypsäksi, sillä liha on parhaimmillaan mediumina. Kääri grillattu liha 5-10 minuutiksi folioon tekeytymään ja leikkaa poikkisyin ohuiksi siivuiksi. Valele lihan päälle kastiketta.

Voit tarjota lihan, pikapikkelöidyt kurkut salaatinlehdeltä tai kääräistä lihan, kurkut ja salaatin tortillaletun sisään. Tarjoa loppu kastike pöytämausteena ja ripottele annoksen päälle seesaminsiemeniä sekä tuoretta chiliä.

_____

www.blogirinki.fi

12 kommenttia

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Näyttää kyllä herkulta! Toivottavasti tuota gochujangia löytyy paikallisista aasiakaupoista..

Nanna kirjoitti...

Gochujangia löytyy nykyään ihan esim. cittareista!

Nanna kirjoitti...

Kunpa vielä tajuaisivat alkaa myydä tuota flankkiäkin täälläpäin.

Hannele kirjoitti...

Meilläkin olen nähnyt muistaakseni cittarissa, omani ostin kyllä paikallisesta aasiaputiikista.

Hannele kirjoitti...

No se! Minä oon ostanu kuvetta Stockalta ja sitten paikalliselta lihantuottajalta (Viskaali). Molemmat hyviä!

Heidi kirjoitti...

Nam! On varmasti älyhyvää, menee kesällä testiin. Ja pitääpäs käydä ostamassa Viskaalin lihaa sitä varten :)

Terhi kirjoitti...

Ompahan syötävän hyvännäköstä! Nami :)

Hannele kirjoitti...

Kysyin twitterissä Tammiselta, kuinka laajalti he jakelevat flank steakia, kun muistin sen heidän valikoimiin kuuluvan. Koko valtakunta on jakelualue, Keskon putiikeista löytyy parhaiten. Ja lihamestaria voi pyytää tilaamaan heiltä, jos hyllyssä ei ole.

Hannele kirjoitti...

Hyvää oli, aivan todella hyvää! Muista kysyä Viskaalilta raakakypsytysaika. Muistelen, että kuve kaipaa vähintään viisi viikkoa (palaan asiaan, jos tieto on väärä). Joskus ostin Viskaalilta kiireessäni pari viikkoa riippunutta kuvetta ja totesin pidemmän raakakypsytyksen olevan tarpeen. Minulle kyllä kerrottiin, että liha on raakakypsynyt vasta pari viikkoa, joten Viskaalille pisteet siitä :)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Terhi!
Syötävää se olikin, todellakin :)

Merja kirjoitti...

Kävin tänään Cittarin katon alla, mutta vaan puutarhakaupassa naapurissa. Tämä ehdottomasti listalle esimaistelua varten kesäkuun Korean keikkaa varten, namnam!

Hannele kirjoitti...

Jännää kuulla, onko tämän bbq-kastikkeen makumaailma likelläkään oikeasti korealaista makumaailmaa - kerrothan sitten reissusi jälkeen yhtäläisyydet ja erot! Korea on pitkällä reissulistalla, mutta vielä käymättä.

Sisällön tarjoaa Blogger.