Nektariini-jugurttijäätelö

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Nektariini-jugurttijäätelön piti olla uuden jäätelökoneemme ensitanssi. Mutta kun en löytänyt sekunnin murto-osassa yhtä osaa, kaadoin jäätelömassan, joka on siis yksinkertaisesti makeutettua jugurtin ja hedelmäpyreen sekoitusta, jäätelöpuikkomuotteihin. Oli nimittäin kiire päästä istuttamaan kaaleja harsohupun alle (älkää kertoko kaalien piilopaikkaa kaalikärpäsille ja muille tuholaisille).

Jugurttijäätelön raikkaus ja makeutta taittava hienoinen happamuus tekevät siitä minulle liki vastustamatonta, kermajäätelö jää makumittelössä selvästi jälkeen. Ja kun jugurttijätskin tekee itse, voi sekä makeutta että makumaailmaa säädellä maun ja sesongin mukaan. Nyt laitoin jäätelöön nektariinia, mutta yhtä hyvin sen voisi tehdä aprikoosista tai persikasta - kaikki kolme ovat juuri nyt kypsyneet eteläisessä Euroopassa ja ovat siten meilläkin sekä edullisia että hyvälaatuisia.


Nektariini-jugurttijäätelön voi tehdä kolmella tapaa. Massan voi siis jäädyttää jäätelökoneella tai jäätelöpuikkomuoteissa. Myös ilman jäätelökonetta tai muotteja pärjää, jos malttia riittää. Silloin jäätelömassaa pakastetaan parisenkymmentä minuuttia, vatkataan koneella rakenne rikki, pakastetaan jälleen ja sitten taas vatkataan. Näin rakenteesta ei tule niin helposti hileistä.




Resepti




Nektariini-jugurttijäätelö
1/2 litraa tai 6 jätskipuikkoa

4 kypsää nektariinia
n. 2 1/2 dl turkkilaista jugurttia
n. 1/2 dl sokeria
tilkka limetti- tai sitruunamehua
(inkivääriä tai mustapippuria)

Poista nektariineista kivet ja lohko hedelmäliha kulhoon tai blenderiin. Surauta tasaiseksi pyreeksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Voit halutessasi siivilöidä kuoren hippuset pois. Sekoita nektariinipyreen joukkoon jugurtti ja sokeri ja surruuta kuohkeaksi. Raikasta seos vielä pienellä määrällä limetti- tai sitruunamehua. Mausta inkiväärillä tai mustapippurilla, jos haluat. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta. Sokerin sijasta voit käyttää esimerkiksi agave-siirappia.

Jäädytä massa jäätelökoneella, jäätelöpuikkomuoteissa tai kulhossa pakastimessa. Mikäli teet viimeisimpänä mainitulla tavalla, katso vinkit yltä.

_____






26 kommenttia

Ulla kirjoitti...

Oi nam, mitä herkkua! Rakastan jugurttijäätelöitä, kun ne on niin raikkaita ja hitusen happamia. Tämä menee meilläkin kokeiluun :-)

Jael kirjoitti...

Tosi nätit:) Itsekin olen tehnyt kesällä jugurttipohjaisia mehujääpuikkoja;pidän paljon jugurtin antamasta pienestä happamuudesta:)

Anonyymi kirjoitti...

Eilen juuri yritin etsiä kaupungilta jääpuikkomuotteja, mutta turhaan. Kiitos lisämotivaatiosta!

Hannele kirjoitti...

Kiitos sinulle kommentista, piapas! Jos kaupunkisi on Helsinki, kipitä Museokadulle Hella&Herkku -putiikkiin. Sieltä löydät jätskipuikkomuotteja, omani olen ostanut sieltä.

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla! Jugurttijäätelöt on ihania (paitsi minun makuun Ben&Jerryn jugurttijäätelöt on aivan liian makeita).

Hannele kirjoitti...

Samoin, kuomaseni, samoin!
Ja kiitos nättiyskehuista :)

Rommirusina kirjoitti...

Ihania! Minäkin olen pari vuotta etsinyt jätskipuikkomuotteja, mutta en ole löytänyt mistään sopivia. Nyt on hyvä syy lähtä käymään Helsingissä kesälomalla, jos sieltä kerran näitä löytyy!

Koti Harmi kirjoitti...

Jugurtti on niin hyvä jätskissä ja monessa muussa kermahässäkässä. Tällä ohjeella saadaan hyvä jäätelökesä!

Hannele kirjoitti...

Hella & Herkku on aina hyvä syy mennä Helsinkiin! Ja kyllä kauppias lähettää paketin Ouluunkin, jos oikein nätisti pyytää :)

Hannele kirjoitti...

Totta! Jugurtti raikastaa jätskin lisäksi melkein mitä vaan kermaista.

Pieta kirjoitti...

Jee, näitä kyllä kokeilen! Aina välillä saa hyvää jogurttijäätelöä mutta itse en ole tehnyt. Nyt kun reseptikin on niin eiköhän herkkua ala löytyä pian liiankin läheltä. ;)

Hannele kirjoitti...

Toivottavasti tykkäät! Seuraavaksi aion tehdä jugurttijätskiä koneessa, sellaista pehmismäistä pumpulijugurttijäätelöä :)

Hinni Taus kirjoitti...

Toissapäivänä näin jääpuikkomuotteja Tampereen S-marketissa, kesäisissä väreissä ja (mieleni tekisi sanoa edullisesti, mutta rehellisyyden nimissä...) halvalla! Ilman oikeaa tietoa uskaltaisin epäillä S-ryhmän valikoimaa myös valtakunnalliseksi...

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa! Kiitos tiedosta, Hinni Taus!

Riitta kirjoitti...

Voi miten nättejä nämä ovat, _melkein_ liian kauniit syötäviksi! ;-)

Heidi Kjellman kirjoitti...

Ooh, pakko laittaa kokeiluun, ostin muotitkin viime kesänä!

-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa kokeilen mitään tällaista ja nyt on jätskit pakkasessa. Massa maistui ihan järjettömän hyvältä! Herkkua! Enää pitäisi malttaa odottaa jäätymistä...

Ulla kirjoitti...

Hannele, mistä ihmeestä olit löytänyt sen jättimäisen veripeipin, jonka veit Chez Jasulaan? Oli todella huikea ilmestys!

Hannele kirjoitti...

Onneksi sana melkein on alleviivattuna :)

Hannele kirjoitti...

Muotit käyttöön, nainen!

Hannele kirjoitti...

Ihana kommentti, IHANA! Kiitos! Se on juuri parasta, että blogi innostaa kokeilemaan jotain, mitä ennen ei ole kokeillut. Kiva kuulla, että massa oli hyvää. Ja kun malttaa odottaa jäätymistä ja sitten vielä se tuskaisen hetken, että jäätelö hieman pehmenee huoneenlämmössä - niin se on nimittäin parhaimmillaan.

Hannele kirjoitti...

Veripeippi kuului sarjaan "itse tehdyt tuliaiset" ;)

Ulla kirjoitti...

Vau, voisitkin postata veripeipin kasvatusohjeet, kun kerran noin hurjan hienoja saat aikaiseksi.

Hannele kirjoitti...

En tiedä, mitä tein oikein tai väärin. Ne kasvaa vaan ihan hulluna! Kylvin ohjeen mukaan pinnalle ja koulin - normihommat siis (sis. rakkautta, lannoitetta ja tanssia). Nyt myös myöhemmin kylvetyt täysvihreet on innostunu kasvamaan.

Mitzi kirjoitti...

Oih näyttää erittäin herkulliselta on ihan pakko kokeilla loppuviikosta :)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Mitzi! Toivottavasti tykkäät!

Sisällön tarjoaa Blogger.