Yrtti-oliivitahnalla täytetyt tomaatit

Tiedättekös, nyt alkaa olla käsillä vuoden toiseksi paras aika: kevätaurinko on kypsyttänyt tomaatteja vauhdilla ja kotimaiset tomaatit ovat parhaimmillaan. Vuoden paras aika koittaa ehkä heinäkuun lopulla, kun ensimmäiset omat tomaatit kypsyvät kasvihuoneessa. Nyt kaikki kasvatuksessa tomaattilajikkeet ovat vasta avaamassa ensimmäisiä kukkiaan.

Tein makeista kirsikkatomaateista yrteillä ja oliiveilla täytettyjä alku- tai pikkupaloja Ottolenghin inspiroimana. Tuhdisti yrttejä, suolaisia oliiveja ja rouskuvaa mantelirouhetta – 

Resepti

Yrtti-oliivitahnalla täytetyt kirsikkatomaatit

n. 15 kpl

250g kirsikkatomaatteja

8-10 mustaa kalamata-oliivia

n. 1 dl tuoreita yrttejä pienenä silppuna (basilika, persilja, timjami/minttu)

pieni valkosipulinkynsi

n. 2 rkl mantelirouhetta

vajaa 1 rkl oliiviöljyä

(pieniä kapriksia)

Leikkaa tomaateista pois ”hattu”. Säästä kannat, mikäli haluat laittaa ne täytettyjen tomaattien päälle. Koverra pikkulusikalla tomaattien siemenet pois ja käännä tomaatit ylösalaisin hetkeksi, jotta neste valuu ulos. Tee sillä aikaa tahna: poista oliiveista kivet. Hienonna oliivit ja yrtit joko veitsellä tai tehosekoittimessa. Lisää mantelirouhe ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa himppunen suolaa, tahna saa olla reilusti suolaista. 

Lusikoi tahna tomaattien sisään. Koristele vielä yrttien lehdillä. Lisää halutessasi pari pientä kaprista. Voit myös laittaa tomaattien päälle hatut. Tarjoa heti tai laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan tarjoiluhetkeä.

_____

Tämä resepti on osa Kauppapuutarhaliiton ja Blogiringin yhteistyökampanjaa, jossa pääosassa ovat kotimaiset vihannekset. Kotimaisten vihannesten sesonki on täydessä vauhdissa ja ostoksilla on hyvä muistaa, että Sirkkalehti-merkki on kotimaisuuden tae. Merkillä varustetut kasvikset on viljelty sataprosenttisesti Suomessa, mikä tarkoittaa paitsi työtä Suomeen myös kypsänä kerättyjä, maukkaita kasviksia.

Muistathan, että jos haluat kasvattaa tomaatteja itse, löydät viime kesänä kokoamani tomaatin tarinan – siemenestä sadoksi – nyt yhdestä jutusta.

www.blogirinki.fi

Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto