Cantaloupe-inkivääridrinkki

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Heinäkuu ja helteet, teitä onkin odotettu. Tervetuloa!

Cantaloupe-inkivääridrinkki on erinomainen kesäjuoma. Melonit ovat juuri nyt makeimmillaan, eikä hintakaan huimaa päätä. Runsaasti hedelmää sisätävä juoma käy myös välipalasta, eikä se hätkähdä nautti sen kesäisen raikkaana mocktailina tai ryyditettynä tujauksella kirkasta.

Pidän cantaloupemelonin lempeästä mausta, mutta juomassa se kaipaa vähän terävyyttä. Tirskaus sitruunaa ja inkiväärisiirappia tekevät ihmeitä peittämättä melonin omaa makua. Koska lämmön on luvattu jatkuvat loppuviikon, pidän jääkaapissa soseutettua melonia sekä inkiväärisiirappia, jotta juoman saa sekoitettua nopeasti. Keskikokoisesta cantaloupesta tulee noin kuusi desiä pyrettä, joten kokonaisen melonin hedelmälihasta saa monta monituista drinkkiä. Sehän passaa!


Huomasit varmasti blogiin tullessasi hieman muuttuneen ulkoasun. Ulkoasun muutoksen johtuvat uusista tuulista: Kokit ja Potit -ruokablogi on liittynyt Suomen Blogimediaan. Ulkoasu ja uusi banneri ovatkin ainoat näkyvät muutokset; sisältö, aiheet ja meininki säilyvät samanmoisena.


Resepti

 

 

Cantaloupe-inkivääridrinkki

1/3 - 1/2 lasia soseutettua cantaloupemelonia
hieman sitruuna- tai limettimehua
hiilihapotettua vettä 
maun mukaan inkiväärisiirappia (ks. ohje alla)
(2 cl vodkaa)
jääpaloja
mintunlehtiä koristeeksi

inkiväärisiirappi (noin 2 1/2 dl valmista siirappia)
2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
3x3 cm pala tuoretta inkivääriä


Keitä inkiväärisiirappi vaikka edellisenä päivänä, sillä sen täytyy jäähtyä. Sekoita kattilassa vesi ja sokeri sekä kuorittu inkivääri ohuina lastuina. Kiehauta ja anna poreilla pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia. Jätä inkiväärilastut uimaan jäähtyvään siirappiliemeen, jotta inkiväärin mausta tulee vahva.

Sekoita lasissa soseutettua melonia, mausta pienellä määrällä sitruuna- tai limettimehua ja täytä lasi hiilihapotetulla vedellä. Sekoita ja lisää inkiväärisiirappia makusi mukaan. Laita lasiin jääpaloja ja koristele juoma mintunlehdillä. Tarjoa heti.

____


Muistathan myös nämä kesäjuomat:

*Vesimeloni-kookosvesijuoma

*Vesimelonisangria4 kommenttia

Merja kirjoitti...

Mietinkin, että mistä saa inkiväärisiirappia, mutta tekemällähän sitä saa ;)

Hannele kirjoitti...

Näin juuri. Oikea vastaus on: tee itse :)
Toimii melkein aina!

Liisa kirjoitti...

Nam nam! Ja onnea viime postauksen ihanista uutisista :). Kivistössä odotetaan jo innolla kovakantista.

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Liisa!

Sisällön tarjoaa Blogger.