| | |

Kana-paprikatäytteiset tortillat

Kana-paprikatäyte lienee jauhelihan ohella klassisimpia tortillatäytteitä. Meillä tämä klassikko vedetään ässänä hihasta silloin, kun uusien reseptien kehittämiseen ei ole aikaa eikä jaksamista. Ja oikeasti, kaikki ruokailijat ovat täytteeseen aina tyytyväisiä.

Lihan marinadi maustaa koko täytteen, eikä muita mausteita paistovaiheessa tarvita. Ruoka on siten pöydässä nopesti ja ruokakunnan voi kutsua koolle, kun lihat laitetaan kuumalle pannulle.

Resepti

Kana-paprikatäyte tortilloille

10-12:lle tortillalle

täyte

3-4 kpl broilerin rintafileitä

1/2 dl soijakastiketta TAI kalakastiketta

1/2 dl limettimehua

1/2 dl ruskeaa sokeria (esim. palmusokeri)

2 valkosipulinkynttä

1 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

chiliä maun mukaan (esim. 1 tl Srirachaa)

2-3 paprikaa

lisäksi

öljyä paistamiseen

tortillalettuja

tomaattisalsaa

avokadoa

ranskankermaa, kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia

korianteria, lehtipersiljaa

Leikkaa broileri suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita soijan/kalakastikkeen joukkoon limettimehu, sokeri, silputtu valkosipuli sekä mausteet. Laita broilerinpalat marinoitumaan liemeen vähintään tunniksi (yön yli tai aamusta iltaan syventää makua). Esivalmiste muut täytteet lihan marinoituessa.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kaada broilerit liemineen kuumalle pannulle. Kypsennä kanat liki kypsiksi ja lisää pannulle suikaloidut paprikat. Pyöräytä sekaisin ja jatka paistamista kunnes kanat ovat kypsiä. Paprikat saavat jäädä rouskuviksi. Täyte on hyvää myös uudelleen lämmitettynä, vaikka paprikoiden rapsakkuus silloin hieman kärsiikin.

Tarjoa lisäksi tomaattisalsaa ja avokadoa. Ranskankerma ja yrtit viimeistelevät tortillat.

_____