Täytetyt aprikoosit - kesän helpoin jälkiruoka

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Makeat aprikoosit tekevät jälkiruoan tekemisestä helppoa: halkaisu, täytteen lusikointi ja valmista tuli - sesongin marjat ja hedelmät eivät juuri kikkailuja kaipaa.


Aprikoosien täytteenä olevan mascarponen maustoin tilkalla brandya ja makeutuksena käytin vaniljasokeria. Mascarponen tilalla voi käyttää myös ranskankermaa ja mausteeksi sopivat myös sitruuna, inkivääri tai vanilja, aprikoosin kavereita kaikki neljä. Aprikoosi pitää myös hunajasta ja vaahterasiirapista, joilla täytteen voi makeuttaa sokerin tai vaniljasokerin sijaan.



Resepti




Aprikoosit mascarponetäytteellä

kypsiä aprikooseja
mascarpone-juustoa (n. 100 grammaa riittää reiluun pariinkymmeneen aprikoosinpuolikkaaseen)
tilkka brandya, konjakkia tai cointreau-likööriä
hieman sokeria, vaniljasokeria, hunajaa tai vaahterasiirappia
pistaasipähkinöitä tai manteleita rouheena


Sekoita täyte. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Nostele täytettä hedelmänpuolikkaiden päälle. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä tai manteleilla.

_____


4 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kuullostaapa herkulliselta ja näyttää nätiltä. :) Mascarpone on taivaallita!

Hannele kirjoitti...

Mascarpone minkä vaan kanssa on ihanaa. Toisaalta makeat aprikoositkin on melkein minkä vaan kanssa ihania :D

Liisa - Kivistössä kirjoitti...

Voi kun voisin syödä tuoreita aprikooseja (ja persikoita, nektariineja, luumuja jne..)! Kuulostaa ihanan simppeliltä ja herkulliselta.

Hannele kirjoitti...

Oi ei, onpa harmi! Luuhedelmät on niin minun suosikkeja.

Simppeli on toinen nimeni :)

Sisällön tarjoaa Blogger.