Täytetyt aprikoosit – kesän helpoin jälkiruoka

Makeat aprikoosit tekevät jälkiruoan tekemisestä helppoa: halkaisu, täytteen lusikointi ja valmista tuli – sesongin marjat ja hedelmät eivät juuri kikkailuja kaipaa.

Aprikoosien täytteenä olevan mascarponen maustoin tilkalla brandya ja makeutuksena käytin vaniljasokeria. Mascarponen tilalla voi käyttää myös ranskankermaa ja mausteeksi sopivat myös sitruuna, inkivääri tai vanilja, aprikoosin kavereita kaikki neljä. Aprikoosi pitää myös hunajasta ja vaahterasiirapista, joilla täytteen voi makeuttaa sokerin tai vaniljasokerin sijaan.

Resepti

Aprikoosit mascarponetäytteellä

kypsiä aprikooseja
mascarpone-juustoa (n. 100 grammaa riittää reiluun pariinkymmeneen aprikoosinpuolikkaaseen)
tilkka brandya, konjakkia tai cointreau-likööriä
hieman sokeria, vaniljasokeria, hunajaa tai vaahterasiirappia
pistaasipähkinöitä tai manteleita rouheena

Sekoita täyte. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Nostele täytettä hedelmänpuolikkaiden päälle. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä tai manteleilla.

_____