| | |

Hodaribaari – rento kattaus kesäjuhliin

 

Parhaat juhlat ovat sankarin näköiset. Juhlat, joissa hodaribaari tarjottiin, olivat juuri sellaiset: rennot ja täynnä elämää, tunnetta ja iloa. Juhlia suunniteltaessa sankarin mielipide oli selkeä. Toiveena oli ”semmoiset kivat grillijuhlat, joissa voi välillä pelata palloa tai heitellä frisbeetä. Ei mitään pönötystä.” Ja sellaiset juhlat sankari sai. 

Juhlimme siskoni esikoisen, ihanan kummipoikani rippijuhlia ehkä kesän kauneimpana päivänä. Piha oli koristeltu lupiineilla ja pöydissä oli valkoiset lakanat pöytäliinat. Jalkapallot, tennismailat, pingispöytä ja frisbeegolfvälineet saivat olla esillä. Pelimiehiltä pikkupelit onnistuu puku päälläkin.

Hodaribaari katettiin ulos ja herra Kokille puettiin grillimestarin viitta. Jokainen sai valita grillistä hodareihinsa toivomansa täytteet ja lisäkkeet. Ja kun jokainen teki hodarinsa itse, olivat kaikki tyytyväisiä.

Vaikka juhlissa on aina paljon puuhaa, nousivat suolaisena tarjottavana olleet hodarit pöytään lopulta varsin helposti – jälkiruokapöydässä oli paljon enemmän puuhaa. Nyhtöpossu hautui uunissa itsekseen, sämpylät sisko oli tehnyt etukäteen pakastimeen ja kastikkeet vain paranivat maustuessaan yhden tai kaksi yötä jääkaapissa. Myös coleslawn valmistus ajoittui kahdelle päivälle.

Hodareiden ja jälkiruokapöydän tarjottavien jälkeen käynnistettiin vielä popcorn-kone. En tiedä oliko koneesta enemmän innoissaan nuoriso vai entinen nuoriso. Lootallinen poppareita kainaloon ja pelit pystyyn, ehkä kravattia viimein vähän löysemmälle ja korkkarit kattoon.

Hodaribaari

hodarisämpylät

rapeaksi paistettu pulled pork eli nyhtöpossu

bratwurstit

nakit

BBQ-kastike savustetuista tomaateista

joonatankastike (helppo majoneesikastike)

maustekurkut

coleslaw
rapea salaatti
cheddar

tomaattiviipaleet

sipulirenkaat

kurkkupikkelissi

paahdettu sipuli

ketsuppi

sinappi

 _____