Konst o. Deli - Valveen uusi kahvila-ravintola

lauantai 8. elokuuta 2015

Kolmisen vuotta sitten kirjoitin sähköpostia vasta avatun Kesäkahavila Nekan yrittäjille: "Toivon todella, että Nekka saa pohjoisen tuulta alleen, sillä tätä Oulu tarvitsee!"

Tuulta ja työtä on sittemmin riittänyt. Kahvilakärrystä yritys laajeni catering-palveluita tarjoavaksi JuhlaNekaksi, jonka kalenteriin varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Pari vuotta sitten Nekan naiset ottivat huomaansa Ainolanpuiston kahvilan - kahvila Kiikku on yksi suosikkikahviloistani paitsi sijainnin myös tarjoiluiden ja palvelun vuoksi.

Tänään juhlittiin odotetun Konst o. Delin avajaisia brunssin merkeissä. Nekan keittiön kuningatar Kirsi Keskitalo kertoi yrityksen tarinaa ja varoitti iloiten kovaan ääneen sanottujen haaveiden toteutumisesta. Kolme vuotta sitten sateisen Nallikarin kahvilakärryssä yrittäjät olivat haaveilleet kahvilasta, jossa on oikeat seinät. Nyt seiniä riittää, ja hetken aikaa haaveet sanotaan kuulema kuiskaten.
Konst o. Deli on odotettu uudistus Oulun kulttuurikeskus Valveen ytimessä. Olen aina pitänyt torimaisesta tilassa, jossa on valoa ja ilmaa. Mittavassa remontissa uusittu sisustus on raikas ja kodikas, laitosmaisuus on onneksi kadotettu.

Konst o. Deli tarjoaa lounasta arkisin klo 11-15 ja valittavana on kotiruoan ja keiton lisäksi runsas, omavalintainen delisalaatti. Kahvilana on auki ilta kahdeksaan, viikonloppuisin kuuteen. Brunssia Valveella tarjotaan syyskuusta alkaen sunnuntaisin, myöhemmin mahdollisesti lauantaisinkin.


Nyt tarjottu avajaisbrunssi lupasi todella hyvää. Maut olivat raikkaita ja ruoka laadukasta, monipuolista ja taiten tehtyä. Pöytiin tarjoiltu Eggs Benedict saa erityismaininnan, vaikka keittiöväki ei luvannutkaan sitä olevan aina tarjolla. Myös tapa tarjoilla brunssia oli kiva: ruoka katettiin pöytiin jaettavaksi kotibrunssin tapaan. Samalla tavalla brunssia on tarkoitus tarjoilla jatkossakin. Menu vaihtuu kauden mukaan.

Konst o. Delin yrittäjä Rina Peltonen

Avajaisissa käytiin mielenkiintoisia keskusteluja Suomen ruokakulttuurista ja Oulun ravintolatarjonnasta, viininviljelystä ja sissimarkkinoinnista sekä ruokamaailman trendeistä ja sen suunnannäyttäjistä. Keskustelua luotsasi Jyrki Sukula, jonka kokemukset ruoka-alan toimijana ovat uskomattoman laajat ja moniuloitteiset. Sukula on toinen hyvä esimerkki unelmien tavoittelemisesta. Toivottavasti Konst o. Delin kaltaisia, uusia ja raikkaita tuulia saadaan Ouluun lisää, sillä sitä Oulu tarvitsee.

_______________

KONST O. DELI
Hallituskatu 7, Oulu
Avoinna arkisin 9-20, la & su 10-18
_______________


Brunssin tarjosi Konst o. Deli - kiitos!

4 kommenttia

Heidi kirjoitti...

Mä ihan unohdin, että tämä oli nyt! Harmi kun en päässyt, mutta jeejee että tällainen paikka ollaan saatu :) Menen innolla joku päivä lounastamaan ja brunsseilemaan!

Hannele kirjoitti...

Tosi kiva. Valveen "sisäpiha" on tosi kiva paikka ja nyt sieltä saa hyvää ruokaakin. Meillä on ollu muutaman kerran kokous vintin kokoustilassa, se on toimiva ja kiva tila.

Chilienkasvattelua kirjoitti...

Pitääkin joskus poiketa, kun on sielläpäin.

Hannele kirjoitti...

Suosittelen!

Sisällön tarjoaa Blogger.