Mustikkahillomojito

Onnea, rakas blogini!

Viisi elämäntäyteistä vuotta olet kulkenut kanssani polkua, jonka varrella on ollut tarjolla paljon ruokaa, ikimuistoisia tapahtumia ja huumaavan ihania ihmisiä. Matka on ollut hämmentävän riemukas.

Olet opettanut minulle kärsivällisyyttä, kaksi ja puoli koodinpätkää ja varmuuskopioinnin tärkeyden. Olet vaatinut paljon ja antanut enemmän, olet kasvattanut puolivillejä some-rönsyjä, haastanut ja välillä vähän raastanutkin. Olet tarjonnut uskomattomia makuseikkailuita ja innostanut uusiin kokeiluihin. Olet myös lisännyt luovuutta, eripariastioiden määrää ja mahdollistanut asioita, jotka ilman sinua olisivat saattaneet jäädä unelmiksi.

Tämä mustikkahillomojito on malja sinulle. Malja on myös kiitos kaikille lukijoillesi – kippistä vaan!

Mustikkahillomojito 

Mustikkainen mojito on kuin Suomen kesä lasissa.
Annokset: 1 drinkki

Raaka-aineet

  • 1 rkl mustikkahilloa
  • 1/2 limetin mehu +limetinlohko
  • 2-4 cl vaaleaa rommia
  • 2 cl sokerisiirappia (ohje alla)
  • jäitä
  • mintunlehtiä
  • hiilihapotettua vettä

sokerisiirappi

  • 1 osa vettä
  • 1 osa sokeria

Tee näin

  • Teen ensin sokerisiirappi kiehauttamalla vesi ja sokeri kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri liukenee.
  • Mittaa lasiin mustikkahillo ja limetinmehu. Sekoita.
  • Lisää muutama mintunlehti ja möyhennä lehtiä hieman lusikalla.
  • Kaada lasiin myös rommi, siirappi sekä muutama jääpala.
  • Sekoita ja täytä lasi hiilihapotetulla vedellä.
  • Maista ja säädä makeus ja limetin tuoma kirpeys sopivaksi.

Vinkit!

Sokerisiirappi säilyy hyvin jääkaapissa, joten voit tehdä sitä reilumman annoksen ja säilyttää vaikka korkillisessa pullossa.

Kokeile myös näitä ihania juomareseptejäni:

Mustikanystävän suosittelen tutustumaan mustikkaisiin herkkuihin: