Linssicurry – nopea ja helppo resepti
Linssicurry on nopea ja helppo arkiruoka, jonka valmistamiseen tarvitaan vain kourallinen raaka-aineita. Tee tätä!
Linssicurry taipuu pöytään nopeasti. Puolessa tunnissa ruoka on jo pöydässä. Tarjoa linssikastikkeen kanssa riisiä, kvinoaa tai vaikka hyvää vaaleaa leipää.
Tässä reseptissä käytetään punaisia, kuivattuja linssejä, joita on hyvä pitää aina kuiva-ainekaapissa, sillä linssit ovat monikäyttöisiä ja nopeita valmistaa – linssejä keitetään alle puoli tuntia. Linsseissä on myös paljon proteiinia, joten ne pitävät hyvin nälkää.
Ruoka sopii hyvin myös pakastettavaksi ja lämmitettäväksi, joten voit tehdä sitä tuplasatsin ja ottaa evääksi vaikka töihin.
Voit tehdä linsseistä myös näitä helppoja ruokia:
- Meksikolainen linssipata
- Tomaatti-linssikastike pastalle
- Helppo ja herkullinen linssikeitto
- Mausteinen linssisalaatti
Nopea linssicurry
Raaka-aineet
- 2 rkl öljyä
- 1 kokoinen sipuli
- 2 rkl punaista currytahnaa (thai)
- 1 tlk tomaattimurskaa (400g)
- 1 dl vettä (huuhdo tomaattimurskapurkki)
- 2–3 tl sokeria
- 2 dl punaisia linssejä
- 2 1/2 dl kookosmaitoa tai kaurakermaa
- hieman suolaa
- hieman chilitahnaa tai rouhetta (voi jättää pois)
Tee näin
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti
- Lisää currytahna ja sekoita kunnes lämpö irroittaa mausteiden tuoksut.
- Lisää tomaattimurska, vesi, sokeri, linssit ja kookosmaito.
- Anna kiehua hiljalleen 20-25 minuuttia, pidempääkin halutessasi. Jos aikaa on varttikin lisää, syvenee tomaattipohjaisen kastikkeen maku entisestään.
- Tarkista maku. Mausta pienellä määrällä suolaa.
- Tarjoa linssicurry esimerkiksi riisin, salaatin tai hyvän leivän kanssa.
Vinkit!
- Vaikka et pitäisikään tulisesta ruoasta, suosittelen laittamaan ihan aavistuksen chiliä (esim. Sriracha) kastikkeeseen. Se syventää curryn makua.
- Curry maistuu erinomaiselta lämmitettynäkin. Voit myös pakastaa kastikkeen.
Seuraathan Kokkipotteja jo Instagramissa?
_____