Arvonta ja lukijatutkimus

maanantai 21. syyskuuta 2015

Blogimaailma on viiden vuoden aika kehittynyt valtavasti. Kun aloitin blogin, ajattelin kirjoittavani sitä lähinnä itselleni ja itsekseni. Haaveilin muutamasta lukijasta ja ensimmäisistä kommentista. En kuvitellut saavani blogin kautta aivan uutta, ruoan ympärille kietoutunutta verkostoa saati uusia ystäviä, enkä osannut aavistaa millainen myllerrys blogi- ja mediakentällä muutamassa vuodessa tapahtuisi. Muutos on ollut huima ja blogit ovat nousseet pienestä puuhastelusta yhdeksi mediamuodoksi vanhojen ja vakaiden medioiden rinnalle. Tätä muutosta on ollut hieno elää ja aistia.

Ja silti, mikään ei ole muuttunut: lukijat ja kommentit saavat edelleen joka kerta hymyn huulille.


Blogi voi olla ansaittua tai ostettua mediaa. Kokit ja Potit -ruokablogi on molempia. Kolmisen vuotta olen säännöllisen epäsäännöllisesti tehnyt kaupallisia yhteistyökampanjoita yritysten kanssa. Kampanjat ovat haastaneet minua kehittämään uusia reseptejä, pohtimaan valintojani ja tutustumaan minulle uusiin tuotteisiin ja toimintatapoihin. Olen nauttinut jokaisesta haasteesta ja oppinut uutta, kehittänyt ja kehittynyt.

Yritysten kanssa tekemistäni yhteistyökampajoista minulle maksetaan korvaus rahana kuten mistä tahansa tehdystä työstä. Päivätyötä - tai minun tapauksessani kumpaakaan niistä - ei edelleenkään ole vara tai halu jättää, joten kovin suurista ansioista ei puhuta.


Jotta tietäisin, millaisista asioista te lukijat pidätte, mitä arvostatte ja millaisia juttuja toivoisitte minun kirjoittavat, pyytäisin teitä vastaamaan lyhyeen lukijatutkimukseen (linkki alla). Samalla kun minä saan tietoa teidän mielenkiinnonkohteistanne, saa Suomen Blogimedia, joka vastaa display- ja yhteistyökampanjoiden myynnistä blogissani, tutkimuksesta tärkeää tietoa siitä minkälaiset mainostajat ja kampanjat sopivat parhaiten blogiini. Tavoitteena on saada kokonaisuudesta entistä kiinnostavampi ja lukijaystävällisempi.


Lomakkeen täyttämiseen menee alle viisi minuuttia eikä tutkimuksessa kysytä henkilö- tai yhteystietoja. Ja kun olet käynyt vastaamassa lukijatutkimukseen, jätä joku pieni viesti sekä sähköpostiosoitteesi blogin kommenttilaatikkoon. Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvon Ella Woodwardub Deliciously Ella -kirjan (WSOY 2015) sekä alkuvuodesta ilmestyvän Suupaloja-kirjani. 

_____


24 kommenttia

 1. Osallistuin lukijatutkimuksen. Kiitos hyvistä ohjeista!

  VastaaPoista
 2. Osallistuin minäkin.

  VastaaPoista
 3. Kyselyyn vastattu :)

  VastaaPoista
 4. Vastasin kyselyyn :)
  varpeannika@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Vastattu! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kysymyksiin vastattu.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kyselyyn vastattu :)

  VastaaPoista
 8. Vastattu täältäkin! Mukavaa viikonjatkoa! :)
  Yanna.H@outlook.com

  VastaaPoista
 9. Kävinpäs minäkin vastaamassa kyselyyn. Jatka vain samaan malliin, innolla odotan tulevaa kirjaa.

  VastaaPoista
 10. Terveisiä Saksasta! Löysin blogiisi ihan vasta, kun huomasin sattumalta tutun näköiset kasvot blogin esittelyssä. Mahtava blogi sinulla! Kyselyynkin vastasin. :)

  VastaaPoista
 11. Vastattu! Kiitos innostavista lukuhetkistä :) m.s.karhunen@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Vastattu! :)
  leevilotta(at)luukku.com

  VastaaPoista
 13. Vastattu kyselyyn! :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Vastasin kyselyyn. Ihan innoissani mukana erityisesti sun oman kirjan arvonnassa!
  humppalulla (at) gmail.com

  VastaaPoista
 15. tehty
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Vastattu kyselyyn. :) Kiitos blogistasi! kukkaisunelmia@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Kyselyyn vastattu ��

  katasalo@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Kysely täytetty! :) Pari uutta ruokakirjaa mahtuu aina hyllyyn. Jatka vain ihanien reseptien kehittelyä!

  VastaaPoista
 19. Vastasin kyselyy. Kiitos blogistasi. aina uusia reseptejä innokkaasti odotan. Kaikkia en pääse testaamaan mutta joitakin suosikkeja on jo syntynyt :) jaana.saares@gmail.com

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.