|

Jauhoton suklaakakku

Luulen, etten ole ainoa, joka kaipaa välillä tuhtia ja tahmeaa suklaakakkua. Kakku toimii kuin salmiakki: se auttaa kaikkiin pikkuvaivoihin.

Jauhoton suklaakakku on muunnos aiemmin julkaisemastani tahmakakusta. Suurin ero on tavassa, jolla kakku leivotaan. Aiemmin vain sekoitin kaikki ainekset suklaa-voisulan joukkoon. Se on helppo ja toimiva tapa silloin, kun kakkuvuoka kestää takuuvarmasti nestemäisen taikinan vuotamatta. Nyt tein valkuaisista ja sokerista marenkivaahdon, jonka nostelin muiden ainesten joukkoon. Taikinasta tuli vaahtomaista ja kakusta rakenteeltaan täydellisempää.

Kuten kuvasta voit päätellä, leivoin kakun silloin kun marjakausi oli vielä kiihkeä. Nyt syksyllä kakun päälle voi laittaa vaikka karpaloita, luumuja, hapokkaita omenoita tai päärynöitä.

Resepti

Jauhoton suklaakakku
6-8 annosta

taikina
200g tummaa suklaata
200g voita
1/2 dl kuumaa vettä
hyppysellinen suolaa
4 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

lisäksi
kauden marjoja tai hedelmiä
vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Lisää vesi ja suola hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen. Vatkaa keltuaiset taikinaan yksitellen. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa ja lisää sokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes saat napakan vaahdon, joka pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Voitele irtopohjavuoka, pohjalle voit halutessasi laittaa leivinpaperin. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä liki valuvan kosteaksi.

Tarjoa haaleana tai huoneenlämpöisenä kauden marjojen tai hedelmien sekä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

_____

Muistathan osallistua arvontaa ja lukijatutkimukseen!