|

Tomaattinen kikherne-kookoskeitto

Tomaattinen kikherne-kookoskeitto on meidän keittiön hätävararuokia. Yksi niistä arjen pelastajista, joihin on aina tarvikkeet kaapissa. Tarvitaan vain purkillinen kypsiä kikherneitä, joita ilman hummushimoinen ei koskaan poistu kaupasta, ja tomaattimurskaa, josta saa luotua simppelin keiton vaikka yksinäänkin. Pieni purkki kookosmaitoa saa keiton vähän hempeäksi. Sipulia, valkosipulia ja mausteita ei tarvinne edes mainita, ne kuuluvat keittöön yhtä varmasti kuin oliiviöljy ja suolakin.

(Sovitaan, että kuvassa olevat chilikastiketäplät ovat jonkun halloweeniin sopivan huumion jalanjälkiä. Koristelu ei ihan toiminut kuten kuvittelin.)

Resepti

Tomaattinen kikherne-kookoskeitto

3-4 annosta 

1 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

1 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 tl kurkumaa

2 tl tuoretta inkivääriä 

1 prk kikherneitä

1 prk tomaatimurskaa

2 dl vettä

2 dl kookosmaitoa

1 tl chilikastiketta

1-2 rkl hunajaa 

(tuoretta korianteria)

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää juustokumina, kurkuma sekä kuorittu ja raastettu inkivääri. Kun mausteiden tuoksut voimistuvat, lisää valutetut kikherneet, tomaattimurska sekä vesi (huuhtele vedellä tomaattimurskapurkki). Anna keiton kiehua muutama minuutti ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta chilikastikkeella ja hunajalla. Tarjoa keiton päällä halutessasi tuoretta korianteria. Myös raejuusto sopii keiton kanssa hyvin.

_____

Huumio on haamun ja muumion jälkeläinen. Hurja tapaus.