Hunaja-yrttimarinoidut valkosipulinkynnet
Hunaja-yrttimarinoidut valkosipulinkynnet ovat tosi herkullisia! Ne sopivat liki kaikkien ruokien kanssa.
Marinoidut valkosipulin kynnet saavat maustua muutaman viikon, jotta kynsistä tulee läpi asti maustuneita ja makeita. Mutta purkkiin nämä herkut saa varsin nopeasti.
Hunaja-yrttimarinoidut valkosipulinkynnet ovat herkullinen lisäke melkein mille tahansa ruoalle. Makeat kynnet sopivat myös salaatteihin, tapaspöytään tai illanistujaisten herkkujen seuraksi. Halutessasi voit vaihtaa hunajan sokeriin, jolloin resepti on täysin kasviperäinen.
Marinoidut valkosipulit ovat myös ihastuttava ruokalahja. Muista laittaa kynnet ajoissa marinoitumaan, että lahjan saaja voi avata purkin heti, sillä kuka nyt lahjan avaamista jaksaisi odottaa!
Kokeile myös näitä helppoja säilöntäreseptejä ja ruokalahjoja:
Hunaja-yrttimarinoidut valkosipulinkynnet
Välineet
- 1 keskikokoinen lasipurkki
Raaka-aineet
- 3 suurta valkosipulia
- 1/2 dl omenaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria tai hunajaa
- 1 1/2-2 tl suolaa
- 1 tl pippureita (musta-, rose ja/tai viherpippuria)
- 1 laakerinlehti
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1-2 pientä oksaa tuoretta timjamia
Tee näin
- Kuori valkosipulin kynsiä sen verran, että ne täyttävät käyttämäsi purkin.
- Mittaa kattikaan etikka, vesi, sokeri, pippurit ja laakerinlehti.
- Kiehauta liemi ja lisää valkosipulin kynnet.
- Keitä kynsiä liemessä 5-7 minuuttia.
- Nosta kynnet liemestä puhtaaseen lasipurkkiin ja lisää liemeen öljy.
- Sekoita ja kaada liemi kynsien päälle.
- Lisää timjaminoksat ja sulje purkki.
- Anna maustua jääkaapissa noin kolme viikkoa, jotta kynnet maustuvat läpi saakka.
Vinkit!
Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!