Joulukuun 2015 ruokahaaste

perjantai 4. joulukuuta 2015
JOULUKALENTERIN 4. LUUKKUJoulukalenterin neljäs luukku teki kuperkeikan, koska yhdessä padassa valmistettava lihapullapastani voitti marraskuun ruokahaasteen. Haasteen voittajan ilo on järjestää aina seuraavan kuukauden ruokahaaste - tässä tämä tulee.

Ruokahaaste on blogista toiseen liki yhdeksän vuotta rullannut kisa, joka haastaa bloggaajia - minkä tahansa genren bloggaajia - kokkaamaan raameinaan annettu aihe. Aihe voi olla mikä tahansa. Vuosien varrella ruokahaasteen teemana on ollut mysteeriboksia, leffaruokaa, jazzia ja alkoholia. Aiheena on ollut myös numero 42, pinkki, punainen ja kassakuitti. Siis oikeasti, aihe voi olla mikä tahansa.
Minä päätin valita aiheeksi raaka-aineen, jota rakastan, ja jonka joulun molemmin puolin ajoittuvaa satokautta odotan kuin keväistä parsakautta tai syksyn ensimmäisiä ruusukaaleja. Aihe on makea ja kirpeä, maultaan maukas, syvä ja moniuloitteinen. Joulukuun 2015 ruokahaasteen aihe on siis granaattiomena. Saat itse valita, onko granaattiomena haastereseptissäsi pää- tai sivuosassa, raakana tai kypsänä, sellaisenaan vai jalostetussa muodossa. Resepti voi olla naposteltavaa, tuhtia pääruokaa, drinkki tai aamupala. Kaikki reseptit, jotka sisältävät granaattiomenaa, voivat osallistua kisaan (tarkat säännöt alla).

Granaattiomenan siemenet sopivan hämmentävän monenlaiseen keittiöiloon. Lämmin kikhernalaatti saa sekä maku- että näkökruununsa granaattiomenasta. Siemenet ovat kauniita myös jääpaloissa ja niitä voi hyödyntää monella tapaa myös drinkeissä - esimerkiksi jouluisessa mojitossa - tai riisiruoissa, kuten mausteisella riisillä täytetyssä broilerissa.


Granaattiomenamojito on joulukuun ykkösdrinkki.RUOKAHAASTEEN SÄÄNNÖT

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt. Blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Yksi blogi voi osallistua haasteeseen yhdellä reseptillä, vaikka blogia kirjoittaisi useampikin henkilö. Resepti tulee julkaista blogissa 4. - 24.12.2015. Resepti on mukana haasteessa, kun bloggaaja ilmoittaa haastepostauksen osoite (URL) tämän kirjoituksen kommenteissa. Ruokahaasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan lähetetyn linkin takana olevien kuvien käyttöön ja koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa. Kuvia ei käytetä muuhun tarkoitukseen. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.

Julkaisen haasteeseen määräajassa ilmoitettujen osallistujien yhteenvedon 25.12.2015. Äänestysaika on 25.12. - 30.12.2015. Kilpailun järjestäjänä en itse osallistu haasteeseen enkä äänestykseen. Äänestys päättyy 30.12.2015 ja voittaja julkistetaan 31.12.2015. Joulukuun 2015 ruokahaasteen voittaja järjestää tammikuun 2016 ruokahaasteen. Voittajan tulee julkaista uusi ruokahaaste blogissaan viimeistään 4.1.2016. Jos jos voittaja ei julkaise uutta haastetta määräajassa, siirtyy järjestelyvastuu toiseksi sijoittuneelle.

_____
8 kommenttia

Veera kirjoitti...

Onnea voitosta ja ai vitsi miten hyvä aihe! Ja mähän tänään just postasin granaattiomenaa. Taidan osallistua sillä kunhan pääsen tänne linkkiä kopioimaan. :)

Ruokapankki / Jaana kirjoitti...

Onnea voitosta :) Perskatti jospa mäkin ekan kerran osallistuisin tähän kisaan. Eli julkaisen ohjeen ja sitten vaan tänne siihen linkkikö? Käsitinkö mä ny oikein?

Hannele kirjoitti...

Just noin. Julkaiset ohjeen, jossa on granaattiomenaa, blogissa viimeistään jouluaattona, laitat linkin ko. postaukseen tähän kommenttiketjuun ja tadaa, olet mukana!

Osallistu!

Hannele kirjoitti...

Veeeeraaaaa! Missä sun resepti viipyy?

Ruokapankki / Jaana kirjoitti...

No ny eli granaattiomena bruchetat. Hyvää Joulua! http://ruokapankki.blogspot.fi/2015/12/granaattiomena-bruchetat.html

Merja kirjoitti...

Ripaus tryffeliä tulee mukaan pihvisalaatilla a´la Jamie Oliver: https://ripaustryffelia.wordpress.com/2015/12/10/taitehikas-pihvisalaatti-granaattiomenalla/. Toivoittavasti haasteeseen tulee mukaan viime metreillä paaaljon väkeä vaikka joulu tässä vähän tuppaa tielle :D. Maukasta joulua!

Paula kirjoitti...

Onnittelut voitosta ja herkullista joulunaikaa! Ihan loistava aihevalinta :) Keittotaiteilua osallistuu tällä sesonkimakuja yhdistelevällä suupalalla: http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2015/12/granaattiomenainen-ankka-confit-amuse.html

Sanna kirjoitti...

Kahden keittiö osallistuu ensimmäistä kertaa bloginsa historiassa ruokahaasteeseen tällä granaattiomena-juustokakulla: http://kahdenkeittio.fi/?p=1660

Onnea voitosta ja kiitos inspiroivasta haasteaiheesta! Ja ennen kaikkea ihanaa joulua!

Sisällön tarjoaa Blogger.