Paistetut brie-palat

tiistai 22. joulukuuta 2015
Uunissa paahdettu brie on valuvaa kultaa.

Paistetut brie-palat


En ole saanut valuvan kuumaa brie-juustoa mielestäni. Täytyi palata asiaan pikimiten. Rapeaksi paistunut voitaikinakuori on helppo ja hyvä pari paistetulle valkohomejuustolle - vastakohdat täydentävät toisiaan.


Paistetut brie-palat

Suolainen juusto kaipaa seurakseen rapean kuoren lisäksi makeaa hilloa. Kuvissa oleva hillo on omista viinirypäleistä keitettyä hilloa, mutta kirsikkahillo, ehkä mieluiten hapankirsikkahillo, sopii brien kanssa todella hyvin.

Paistetut brie-palat


Resepti


Paistetut brie-palat voitaikinakuoressa


  • valmiita voitaikinalevyjä
  • brie-juustoa
  • kirsikka- tai hapankirsikkahilloa 



  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  2. Leikkaa voitaikinalevyt kahdeksaan osaan. Kaulitse taikinapaloja hieman ohuemmiksi. 
  3. Painele taikinapalat minimuffinsivuokiin. 
  4. Laita taikinan päälle pala brie-juustoa. 
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia eli kunnes taikina on saanut hieman väriä ja juusto on sulanut.
  6. Tarjoa lämpimänä hillon kanssa.

2 kommenttia

Riikka kirjoitti...

Mulla olisi itse tehtyä hapankirsikkahilloa jääkaapissa... se ei kyllä paljon lohduta, kun näitä tekis mieli NYT ja ollaan täällä Pohojanmaalla....

Hannele kirjoitti...

Mikä suuri ja mahtava Pohojanmaa se on, jos siellä ei ole hapankirsikkahilloa? Kysyn vaan!

Hyvää joulua, Riikka!

Sisällön tarjoaa Blogger.