Paistetut brie-palat

Uunissa paahdettu brie on valuvaa kultaa.

Paistetut brie-palat

En ole saanut valuvan kuumaa brie-juustoa mielestäni. Täytyi palata asiaan pikimiten. Rapeaksi paistunut voitaikinakuori on helppo ja hyvä pari paistetulle valkohomejuustolle – vastakohdat täydentävät toisiaan.

Paistetut brie-palat

Suolainen juusto kaipaa seurakseen rapean kuoren lisäksi makeaa hilloa. Kuvissa oleva hillo on omista viinirypäleistä keitettyä hilloa, mutta kirsikkahillo, ehkä mieluiten hapankirsikkahillo, sopii brien kanssa todella hyvin.

Paistetut brie-palat

Resepti

Paistetut brie-palat voitaikinakuoressa

  • valmiita voitaikinalevyjä
  • brie-juustoa
  • kirsikka- tai hapankirsikkahilloa 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  2. Leikkaa voitaikinalevyt kahdeksaan osaan. Kaulitse taikinapaloja hieman ohuemmiksi. 
  3. Painele taikinapalat minimuffinsivuokiin. 
  4. Laita taikinan päälle pala brie-juustoa. 
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia eli kunnes taikina on saanut hieman väriä ja juusto on sulanut.
  6. Tarjoa lämpimänä hillon kanssa.