Paras joulusinappi

maanantai 14. joulukuuta 2015
Itse tehty sinappi kruunaa joulupöydän. Sinappi sopii hyvin myös lahjaksi. Tällä helpolla reseptillä onnistut varmasti!

Paras joulusinappi


Itse tehty sinappi kuuluu meidän joulupöydän tähtikaartiin. Sinappi on helppo tehdä – ainekset vain kiehautetaan kattilassa – ja se sopii jouluruokien kanssa loistavasti. Eikä hätää, vaikka sinappia jäisikin. Joulusinappi on ihanaa myös juhannusmakkaran kanssa.

Tein äidin joulusinappia ensimmäistä kertaa itse, kun ujutin omasta mielestäni maailman parhaan sinapin salaa suureen sinappitestiin. Jännitin ihan hulluna. Entä jos muut kulinaristit pitäisivätkin itse tehtyä sinappia kamalana. Aivan turhaan jännitin. Kyllä erinomainen oli erinomainen muidenkin mielestä, ja äidin sinappi voitti testin yhdessä Kotisinapin kanssa. Voit lukea lisää kommentteja voittajista täältä.

Tulisen makea sinappi on parhaimmillaan juuri joulupöydässä makeiden ja tuhtien ruokien parina ja se kruunaa ehdottomasti kinkkuvoileivän. Parhaimmillaan se leimahtaa nenäonteloihin, mutta makeus taittaa tulisuuden nopeasti. Koska resepti helppo ja nopea, on sinappi on purkissa vartissa.

Joulun aikaa ajatellen kannattaa vilkaista myös nämä suositut reseptini. Kolme ensimmmäistä linkkiä sopivat myös joulun toivotuimmiksi lahjoiksi eli ruokalahjoiksi.




Resepti




Paras joulusinappi äidin reseptillä

annoksesta tulee sinappia 6 dl

  • 1 prk (113 g) sinappijauhetta (Colman's)
  • 3 - 4 dl sokeria
  • 4 tl perunajauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa 
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl mietoa öljyä

  1. Mittaa kuivat aineet kattilaan. Sekoita. 
  2. Lisää kattilaan kerma ja etikka. 
  3. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää se seokseen. 
  4. Sekoita sinappi vispilällä tasaiseksi ja kuumenna keskilämmöllä kunnes sinappi pulpahtaa kerran tai pari. 
  5. Ota kattila pois liedeltä, lisää öljy ja sekoita vispilällä voimakkaasti kunnes sinappi on tasaista.
  6. Kaada kuuma sinappi puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. 
  7. Säilytä jääkaapissa, tarjoa mielellään huoneenlämpöisenä.

2 kommenttia

Heidi kirjoitti...

Mä en ole koskaan tehnyt sinappia itse, mutta nyt ehkä on pakko kokeilla :) Tulisen makea on just mun juttu, tulihan se testattuakin!

Hannele kirjoitti...

Tulisen makea on minunkin juttu, erityisesti joulusinapissa. Kokeile! Tein puoli annosta (=3 dl). Muuten tietysti ihan helppo puolittaa, mutta puolikkaan kananmunan laittaminen vaati vaakahommia :)

Sisällön tarjoaa Blogger.