| | | | |

Parmesaanikeksit


JOULUKALENTERIN 7. LUUKKU

 

Parmesaanikeksit ovat monella tapaa loistava suolainen herkkupala: Voit hyödyntää kekseihin hieman kuivahtaneetkin parmesaanin palat. Parmesaanikeksien taikinan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä, jolloin tarjottavat illan glögivieraille tulee arkenakin nopeasti. Keksitornin voi myös pakata pieniin pusseihin lahjaksi naapurille tai opettajalle.

Resepti

Parmesaanikeksit
noin 30 kpl

100g parmesaania
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
(1 tl tuoretta timjamia)
n. 2 rkl vettä

Pehmitä voi huoneenlämmössä tai nopeasti mikrossa. Älä kuitenkaan sulata voita. Raasta parmesaani raastinraudan pienellä terällä. Hienonna halutessasi timjami. Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile paloista 3-4 cm paksut pötköt. Kääri pötköt kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunniksi. Voit leipoa taikinan kekseiksi myös vasta seuraavana päivänä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinapötköt noin puolen sentin viipaleiksi ja asettele pellille. Ripottele muutama suolakide keksien pintaan. Paista parmesaanikeksejä 7-10 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoa jäähtyneenä. Keksit maistuvat siltään, sipauksella hilloa tai osana juustopöytää.

_____