| | |

Pehmeät suklaakeksit

Kasa suklaakeksejä ja sohvannurkka. Erinomainen suunnitelma.

Pehmeät suklaakeksit

Onnesta haljenneet keksit eli crinkle cookies ovat valmistautumista talvipäivänseisaukseen. Vuoden pimein päivä vaatii ehdottomasti jotain pehmeää, aavistuksen reunoilta rapeaa ja suklaista. 

Pehmeät suklaakeksit

Halkeamista ei tullut aivan sellaisia kuin ajattelin, joten osan kekseistä jätin pyörittelemättä tomusokerissa ja koristelin vasta valmiina – paljon helpompaa, näyttävämpää ja jouluisempaa. Keksit on hyvä paistaa juuri ja juuri kypsäksi, silloin ne ovat parhaimmillaan. Reunat ovat rapeat mutta keskusta melkein kuin mutakakkua.

Pehmeät suklaakeksit

Resepti 

 

Pehmeät suklaakeksit

noin 40 kpl 

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria (laitoin osan muscovadoa, osan valkoista)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 4 kananmunaa
  • 2 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • (1 dl tomusokeria)

  1. Huomaa, että taikina tulee tehdä vähintään neljä tuntia ennen keksien paistamista. Voit myös valmistaa taikinan illalla ja leipoa keksit aamulla.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa. 
  3. Sekoita sokeri ja öljy leivontakulhossa, lisää sulanut suklaa. 
  4. Lisää kananmuna yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. 
  5. Yhdistä jauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Vatkaa hiljalleen taikinan joukkoon.
  6. Vatkaa muutama minuutti voimakkaasti, jotta taikina hieman jämäköityy.
  7. Laita taikina peitettynä jääkaappiin 4–12 tunniksi. 
  8. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  9. Jos haluat kekseihin ”halkeamia”, laita tomusokeria lautaselle. 
  10. Ota taikinasta kahden teelusikan avulla nokareita, pyöräytä nokareet tomusokerissa. 
  11. Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä nokareiren väliin reilut välit, sillä keksit leviävät paistuessaan.
  12. Paista keskitasolla 7–9 minuuttia eli kunnes reunat ovat kiinteät mutta keskusta vielä pehmeä.
  13. Jäähdytä. Koristele halutessasi tomusokerilla.