Paahdettu hunajamysli

Paahdettu hunajamysli on super herkullinen itse tehty mysli. Koukuttavan hyvää!

Hunajamysli on kulmapala lapsuusmuistojeni makupalapelissä. Äitini on tehnyt maailman parasta mysliä niin kauan kuin muistan, luultavasti hieman kauemminkin.

Paahdetun myslin jujuna ovat makeat myslimöykyt, jotka syntyvät kun hiutaleet ja hunaja-öljyseos liittoutuvat yhteen. Meillä oli aikoinaan sääntö, ettei möykkyjä saa etsiä, mutta hämmästyttävästi parhaat palat hävisivät myslipurkista aina ensimmäisenä.

Kokeile myös ihanaa muita aamiaisklassikkoja:

Paahdettu hunajamysli 

Itse tehty mysli on ihanaa – tätä kannattaa kokeilla!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 15 dl

Raaka-aineet

  • 10 dl hiutaleita + leseitä (esim. kaura-, speltti- ja tatt)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • noin 2 dl pähkinöitä tai siemeniä
  • noin 2 dl kuivattuja hedelmiä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteesen.
  • Mittaa hiutaleet ja leseet leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  • Mittaa öljy ja hunaja kattilaan ja kuumenna sekoittaen kunnes hunaja liukenee öljyn sekaan.
  • Kaada öljy-hunajaseos viljaseoksen päälle sekoita hieman.
  • Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Huomaa, että uunit ovat erilaisia. Älä polta mysliä.
  • Rouhi pähkinät ja leikkaa kuivatut hedelmät tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
  • Sekoita paahdetun myslin joukkoon. Säilytä huoneenlämmössä.

Seuraathan Kokkipottilaa myös Instagramissa!