Punajuuri-appelsiinisalaatti

Paahdetuista punajuurista, mehukkaasta appelsiinista ja sushi-inkivääristä syntyy uskomattoman herkullinen makujen liitto.

Yksinkertaisten asioiden yhdistäminen kokkaamisessa saattaa synnyttää uskomattomia makuoivalluksia!

Pikkelöidyn inkiväärin eli garin yhdistäminen paahdettuihin punajuuriin ja appelsiineihin oli juuri tällainen välähdys, joka jälkikäteen tuntuu melkein itsestäänselvyydeltä.

Punajuuren ja appelsiinin liitto on tuttu ja erinomainen, liki klassikko. Myös inkivääriä olen samantapaiseen salaattiin käyttänyt kastikkeeseen raastettuna, joten makujen yhdistelmä oli jo tuttu.

Sushi-inkiväärin lisääminen teki salaatista paitsi aiempaa paremman myös aiempaa helpomman – erillistä kastiketta ei tarvita. Lusikallinen tai kaksi inkivääripurkin lientä riittää.

Punajuuri-appelsiinisalaatti inkiväärillä

Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika35 minutes
Annokset: 2

Raaka-aineet

  • 4-5 pienehköä punajuurta
  • 1 rkl oliiviöljyäsuolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 appelsiinia
  • sushi-inkivääriä eli garia maun mukaan
  • hieman inkiväärin säilöntälientä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuori ja lohko punajuuret.
  • Laita lohkot leivinpaperin päälle pellille, kaada päälle öljy, sekoita ja ripottele hieman suolaa.
  • Paahda punajuuria uunissa noin 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä napakoita. Voit korostaa punajuurien makeutta pienellä määrällä hunajaa. Valuta hunaja kuumien lohkojen päälle ja sekoita.
  • Punajuurien paahtuessa fileoi appelsiinit eli kuori appelsiineista sekä oranssi että valkoinen kuori veitsellä hedelmälihan pintaa myötäillen. Leikkaa kalvojen vierestä appelsiinit lohkoiksi.
  • Yhdistä paahdetut punajuuret (kylmänä tai lämpimänä), appelsiinilohkot ja haluamasi määrä sushi-inkivääriä. Voit käyttää kastikkeena inkiväärin säilöntälientä.