Chorizobolognese
Maukas chorizo on mainio raaka-aine monenlaiseen kokkailuun. Nyt innostuin tekemään chorizosta pastakastiketta, eräänlaista bolognesea. Ruoka jäi mieleeni uusimmasta Elle mat & vin-lehdestä, mutta lehden reseptiä en kokatessa seurannut.
Käytin chorizobologneseen raakamakkaroita, jotka puristelin pois kuoristaan. Koska chorizo on jo itsessään mausteinen ja suolainen, ei kastike juurikaan mausteita tarvitse. Täydensin makua vain paprikajauheella, suolalla ja sokerilla. Helppoa ja herkkua arkiruokaa, jonka tuore mozzarella nostaa pyhäkelpoiseksi.
Resepti
Chorizobolognese
4–6 annosta
4 chorizoa (raakamakkara)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
800 g (2 prk) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
1–2 rkl punaviinietikkaa tai sherryetikkaa
1/2–1 tl paprikajauhetta (tai savupaprikajauhetta)
suolaa
1–2 tl sokeria
lisäksi
pastaa
tuoretta mozzarellaa
Puristele chorizot pois kuoristaan ja muussaa ne haarukalla. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Laita paistinpannulle tai pataan chorizo sekä sipuli- ja valkosipulisilppu. Kuumenna keskilämmöllä kunnes chorizosta irtoaa hieman rasvaa – sipulit tykkäävät siitä. Nosta lämpöä ja paista kuten jauheliha samalla chorizoa lastalla pienien.
Kaada joukkoon tomaattimurskat sekä tomaattipyre sekä etikka ja paprikajauhe. Huomaa, että mausteiden määrään vaikuttaa chorizon mausteisuus. Sekoita ja anna hautua matalalla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Kastikkeen maku tiivistyy ja paranee, jos haudutat sitä selvästi pidempään. Maista ja mausta suolalla. Pyöristä makua sokerilla.
Tarjoa kastikkeen kanssa pastaa sekä tuoretta mozzarellaa.
_____