Vaniljainen hedelmäsalaatti
Parasta helmikuussa: ikkunoista tulviva, kevättä enteilevä valo ja valtava lautasellinen hedelmäsalaattia.
Klassinen, kauden hedelmistä koottava salaatti on täydellistä aamu-, väli- ja iltapalalla tai jälkiruokana. Vadillinen hedelmälohkoja sopii myös juhlapöytään, etenkin kun hedelmien sekaan rouhii hieman vaniljaa – ja viimeistelee hedelmät lorauksella puolimakeaa kuohuviiniä.
Resepti
Vaniljainen hedelmäsalaatti
4–6 annosta
2 appelsiinia tai veriappelsiinia
2 päärynää
3 kiiviä
1 mango
2 passionhedelmää
tuoreita mintunlehtiä
hieman vaniljaa (myllystä tai noin 1/4 vaniljatangon siemenet)
(kuohuviiniä tai limetin mehua)
Kuori ja lohko appelsiinit, päärynät, kiivit ja mango. Puolita passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Sekoita kulhossa hedelmälohkot. Rouhi päälle vaniljaa ja viimeistele lorauksella kuohuviiniä tai limetin mehua.
_____