| | | |

Sitruunaista dijonkanaa – yhden astian ruoka

Yhden astian ruoat ovat arkiruokien suosikkejani. Tosin tämä sitruunainen dijonkana täyttää kaikki pyhä- ja vierasruoakin vaateet. Ruoka on helppo tehdä isollekin porukalle, eikä lieden äärellä tarvitse olla puolta tuntia pidempään.

Sitruunainen dijonkana on mukaelma loppusyksystä Twitterin villitsemästä #dijonK-reseptistä, joka on jatkoa Henri Alénin tviitin mittaisille resepteille – #muttisoosi lienee resepteistä suosituin. Olen tehnyt dijonkanaa useille ruokavieraille ja lopputulos on aina sama: kaikki ovat tyytyväisiä ja kaikki pyytävät reseptiä. Täältä pesee.

Resepti

Sitruunaista dijonkanaa ja perunaveneitä

4 annosta

4 broilerin paistia (tai koipi-reisipalaa)

2 valkosipulinkynttä

2 rkl sitruunamehua

1 1/2 rkl Dijon-kokojyväsinappia

1 tl suolaa

hieman mustapippuria myllystä

(puolikas tuore chili)

sitruunaviipaleita (suosi luomusitruunoita)

perunoita

oliiviöljyä

suolaa 

päälle

sitruunaviipaleita

tuoretta lehtipersiljaa tai timjamia

chilirenkaita

Laita kanat maustumaan vähintään tunti ennen paistamista. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipulisilppu, sitruunamehu, sinappi, suola ja mustapippuri (sekä silputtu chili). 

Hiero mausteseos broilerin pinnalle ja nahan alle (irrottele varovasti sormella nahka lihasta). Laita nahan alle myös sitruunaviipale. Anna maustua huoneenlämmössä tai jääkaapissa vähintään tunti.

Kuumenna uuni 180–200 asteeseen. Pese ja lohko perunat ja asettele vuokaan broilerit ja perunalohkot. Mausta perunat oliiviöljyllä ja suolalla. Paista noin 40 minuuttia eli kunnes broileri on täysin kypsiä. Samassa ajassa myös perunalohkot ovat kypsyneet ja saaneet pintaan kauniin värin.

Viimeistele ruoka sitruunaviipaleilla, tuoreilla yrteillä ja chilirenkailla. Halutessasi voit laittaa sitruunaviipaleet ruoan päälle noin kymmenen minuuttia ennen ruoan valmistumista. Silloin ne paahtuvat pinnalta kauniisti.

_____