Korealainen itusalaatti

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Idut hyppäsivät sivuroolista pääosan esittäjäksi. Korealainen itusalaatti on maukas ja raikas, yksinkertainen lisäke riisiruoalle tai vaikka bibimbapiin – paikallisen syövät kuulema itusalaattia juuri näin.

Mungpavun idut ovat hyviä ilman maustamistakin, suorastaan ihania esimerkiksi ruisleivän ja avokadon kanssa. Samalla tavalla olen syönyt itusalaattiakin. Ja salaatin seassa itusalaatti on myös erinomaista. Reseptin kokosin netistä löytämieni reseptien pohjalta.





Resepti






Korealainen itusalaatti
noin 4 lisäkeannosta

2 1/2 dl mungpavun ituja
vettä keittämiseen
1 valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua ruohosipulia
1 rkl seesaminsiemeniä
2–3 tl seesamiöljyä
1–2 rkl soijakastiketta (vaalea soija)
suolaa
(korealaisia chilihiutaleita)


Keitä kattilassa vettä ja ryöppää ituja noin minuutin ajan. Kaada idut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Painele ituja, jotta liika vesi valuu pois.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Silppua ruohosipuli ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Itusalaatti säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän. 

_____


Mietitkö, kuinka ituja voisi tehdä itse? Kurkkaa idättämisen lyhytoppimäärä täältä.




2 kommenttia

Riitta kirjoitti...

Vastaavanlaista tosiaan sai Soulissa, ja nimenomaan bibimbapin päällä. Ihan superhyvää!

Hannele kirjoitti...

Olisipa ihana matkata joskus Souliin syömään itusalaattia!

Sisällön tarjoaa Blogger.