Vaalea seljankukkasangria
Kukaan blogiani pidempään seurannut ei taida olla yllättynyt, että sekoitin sangriaan – tai sen tapaiseen viinipohjaiseen juomaan – seljankukkaa. Seljankukka on suosikkini. Olen käyttänyt seljankukkamehua drinkeissä ennenkin, ja maku huumaa minut joka kerta. Viime kesäinen raparperi-seljankukkamimosaon pian taas ajankohtainen, kunhan mullasta puskevat raparperinnyrkit kasvavat vähän vartta.
Vaalea, kukkaisa sangria on helppo ja raikas kevään ja kesän juoma, joka on hehkuva ja hieno tervetulijaismaljaksi ja riittävän raikas ja rento vaikka piknikille. Seljankukkaa myydään Suomessa mehutiivisteenä, joka on todella monikäyttöistä. Tässä muutama arkistosta löytyvä vinkki:
- Seljankukkaleivokset
- Paahdetulla valkosuklaakreemillä ja seljankukkatahnalla täytetyt pikkuleivät
- Raparperi-seljankukkahillo
- Raparperi-seljankukkamimosa
Resepti
Vaalea seljankukkasangria
4 osaa kuivaa valkoviiniä (esim. sauvignon blanc)
4 osaa kivennäisvettä
noin 1 osa seljankukkamehua (tiiviste)
mintunlehtiä
vadelmia tai kuutioitua melonia (esim. Piel Se Sapo)
jääpaloija
Sekoita kylmä valkoviini, kivennäisvesi ja mehutiiviste. Maista ja säädä tarvittaessa mittasuhteita. Laita lasiin vadelmia tai kuutioitua melonia sekä mintunlehtiä (hienonna halutessasi). Kaada juoma lasiin. Viimeistele jääpaloilla.
_____