Korealaiset lihapullat

maanantai 23. toukokuuta 2016

Lihapullat pelastavat arjen ja rikkovat juhlan jäykkyyden. Ne mukautuvat kiltisti jokaisen maailmankolkan makumaailmaan, ja vaativat juuri sopivan pienen hetken käsityötä saadakseen kotikokin tuntemaan itsensä tarpeelliseksi. Viitseliäimmät paistavat pullat paistinpannulla, me muut laitamme pellin kuumaan uuniin.

Korealaiset lihapullat ovat lempeän mausteisia ja hieman makeita. Koukuttavan hyvä gochujang-chilitahna on mausteisuuden sydän, jota muut mausteet täydentävät. Kypsien pullien päälle kaadettava makeansuolainen glaseerauskastike viimeistelee lihapullat suorastaan salonkikelpoisiksi.



Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna kokkasi korealaisia lihapullia keväisessä What's cooking Helsinki -tapahtumassa. Nannan reseptistä sainkin alla olevan reseptin raamit.





Resepti






Korealaiset lihapullat
neljälle


400 g naudan jauhelihaa (tai possun jauhelihaa)
1 kevätsipulin varsi
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl gochujang-chilitahnaa
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 dl pankojauhoja (tai tavallisia korppujauhoja)
hieman mustapippuria
1 tl suolaa
2 tl seesamiöljyä
(1 kananmuna) 

glaseerauskastike
2 rkl riisietikkaa
2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
2 rkl soijakastiketta

päälle
seesaminsiemeniä


Hienonna kevätsipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Lisää kananmuna taikinaan, jos paistat pullat paistinpannulla. Siten ne pysyvät paremmin koossa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile taikinasta pullia ja paista noin 15–20 minuuttia lihapullien koosta riippuen. Voit paistaa pullat myös paistinpannulla.

Sekoita glaseerauskastike ja valele kypsien pullien päälle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

_____

Mietitkö, mihin muuhun gochujang-chilitahnasta voisi käyttää? Tässä pari hyvää reseptiä:



8 kommenttia

Nanna kirjoitti...

Oijoijoi! Ja sama koreaksi. Herkkuja ovat. Ihanat kuvat myös!

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Namin näköisiä! Ihan pakko tuota tahnaa lienee hankkia kokeiltavaksi t. yks taas trendin jälkijunassa

Mallaspulla kirjoitti...

Me teimme Nannan ohjeella jauhelihapihvejä viime viikolla ja laitoimme korealaisten burgereiden väliin, yhdessä kimchislaw'n ja chilimajoneesin kanssa. Aika toimiva yhdistelmä ;) kunhan ehdin, niin pistän blogiin ylös. Kauniin kuvan sait lihapullista!

Aurinkokujalla kirjoitti...

Kuulostaa aika erikoiselta, mutta voishan sitä kokeilla!
Osallistu kastehelmi arvontaan.
Hyvää tiistai päivää sulle.

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Nanna, reseptistä ja kuvakehuista!

Hannele kirjoitti...

Suosittelen! Pullien lisäksi esimerkiksi nuo linkkinä olevat ribsit kannattaa laittaa ohjelmistoon :)

Hannele kirjoitti...

Korealaiset hampurilaiset taisivat juuri päästä tämän viikon ruokalistalle!

Kiitos, valossa kuvaaminen on aina yhtä ihanaa.

Hannele kirjoitti...

Kokeile ihmeessä! Laita vaikka vähän vähemmän mausteita, jos arastelet reseptissä niitä.

Etsin arvonnan käsiini :)

Sisällön tarjoaa Blogger.