| | | |

Korealaiset lihapullat

Lihapullat pelastavat arjen ja rikkovat juhlan jäykkyyden. Ne mukautuvat kiltisti jokaisen maailmankolkan makumaailmaan, ja vaativat juuri sopivan pienen hetken käsityötä saadakseen kotikokin tuntemaan itsensä tarpeelliseksi. Viitseliäimmät paistavat pullat paistinpannulla, me muut laitamme pellin kuumaan uuniin.

Korealaiset lihapullat ovat lempeän mausteisia ja hieman makeita. Koukuttavan hyvä gochujang-chilitahna on mausteisuuden sydän, jota muut mausteet täydentävät. Kypsien pullien päälle kaadettava makeansuolainen glaseerauskastike viimeistelee lihapullat suorastaan salonkikelpoisiksi.

Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna kokkasi korealaisia lihapullia keväisessä What’s cooking Helsinki-tapahtumassa. Nannan reseptistä sainkin alla olevan reseptin raamit.

Resepti

Korealaiset lihapullat

neljälle

400 g naudan jauhelihaa (tai possun jauhelihaa)

1 kevätsipulin varsi

1–2 valkosipulinkynttä

1 rkl gochujang-chilitahnaa

2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

1/2 dl pankojauhoja (tai tavallisia korppujauhoja)

hieman mustapippuria

1 tl suolaa

2 tl seesamiöljyä

(1 kananmuna) 

glaseerauskastike

2 rkl riisietikkaa

2 rkl hunajaa tai agavesiirappia

2 rkl soijakastiketta

päälle

seesaminsiemeniä

Hienonna kevätsipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Lisää kananmuna taikinaan, jos paistat pullat paistinpannulla. Siten ne pysyvät paremmin koossa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile taikinasta pullia ja paista noin 15–20 minuuttia lihapullien koosta riippuen. Voit paistaa pullat myös paistinpannulla.

Sekoita glaseerauskastike ja valele kypsien pullien päälle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

_____

Mietitkö, mihin muuhun gochujang-chilitahnasta voisi käyttää? Tässä pari hyvää reseptiä: