Pinjata-kakku vesimelonista

keskiviikko 25. toukokuuta 2016
helppo vesimelonikakku mustikkatäytteellä


Vesimelonikakku on tämän kevään hittikakku. Sen tekeminen ei vaadi uunia eikä taitoa, aikaakin menee enintään vartti. Pinjata-kakuksi vesimelonikakku muuntuu, kun koverretun keskustan täyttää makeilla pensasmustikoilla.


pinjata-kakku vesimelonista


Kaikessa yksinkertaisuudessaan vesimelonikakku on pala kuorittua vesimelonia kuorrutettuna hieman makeutetulla kermavaahdolla tai kerman ja rahkan sekoituksella. Kun melonikiekon keskustan leikkaa pois, saa mahdolliset tummat siemenet napsittua helposti hedelmälihasta, vaaleat siemenet saavat jäädä. Samalla koko kakku kätkee sisäänsä yllätyksen, kun keskustan täyttää pensasmustikoilla,  mansikkalohkoilla tai vaikka Piel de Sapo -melonista leikatuilla kuutioilla. Täyte valuu laavamaisesti kakun sisältä, kun ensimmäinen uskalikko leikkaa kakusta palasen. Juhlien wow-efektin voi saavuttaa todella vaivattomasti.

Vesimelonikakku on raikas ja kevyt vaihtoehto juhlapöytään. Kermavaahdon sijaan päälle voi laittaa kookoskermavaahtoa, jolloin kakku sopii myös vegaaneille.


helppo vaihtoehto täytekakulle


Nyt on juuri hyvä aika tehdä raikas ja helppo pinjata-kakku vesimelonista. Melonit ovat parhaillaan sesongissa, sillä niiden satokausi on alkanut eteläisessä Euroopassa. Sesonki tarkoittaa parasta mahdollista makua ja edullista hintaa – vastustamaton kombo. 

Kokonaisesta vesimelonista riittää kakun lisäksi moneen muuhunkin herkkuun. Yksi suosikeistani on vesimelonisangria, johon kuutioin kakun keskustan. Sangria sopii vaikka kevään juhlien onnittelumaljaksi – ei sen aina kuohuviiniä tarvitse olla. Myös vesimeloni-kookosjuoma on etenkin lämpimällä säällä ihanaa, eikä parempaa juhlien jälkeistä nesteyttäjää taida olla olemassakaan.


nopea sangria vesimelonilla

Resepti

 

 

Pinjata-kakku vesimelonista

8–10 annosta

kokonainen tai puolikas vesimeloni
pensasmustikoita tai mansikoita täytteeksi
vispi- tai kuohukermaa (esim. 1 dl)
maitorahkaa (esim. 1 dl)
hieman sokeria

päälle
kauden marjoja 
syötäviä kukkia
mintunlehtiä


Leikkaa vesimelonista kakun korkuinen kiekko kokonaisen vesimelonin tasapaksusta osasta. Leikkaa kuoret pois. Paina lasilla tai leikkaa kakun keskustaan reikä eli kakun reunat muodostavat renkaan. Säästä poistamasi vesimeloni esimerkiksi sangriaan. Poista tarvittaessa vesimelonista siemenet.

Täytä keskusta pensasmustikoilla tai kuutioiduilla mansikoilla (makeuta tarvittaessa). Vaahdota kerma ja sekoita kerman joukkoon maitorahka. Makeuta pienellä määrällä sokeria.

Lusikoi kerma-rahkavaahto kakun päälle ja koristele kakku kauden marjoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit tehdä kakun etukäteen, mutta laita kermavaahto ja koristeet kakkuun vasta hieman ennen tarjoilua.
_____


Pellavatekstiilit ja kristallilasit on saatu Balmuirilta. Kiitos!
7 kommenttia

Ulla kirjoitti...

Ihanan erilainen kakku :-) Täytyypä testata.

Viikonloppukokki kirjoitti...

Yllätyksiä täynnä tämä kakku! Olen pohtinut näitä vesimelonikakkuja katsellessa, että mitenköhän kerma kestää kakun päällä vettymättä.

Viikonloppukokki kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Nelle kirjoitti...

Oh, onpa herkkä koristelu, taidan prujata sen johonkin kesän baakkelssiin:)

Hannele kirjoitti...

Tämmöisistä kakuista minä pidän aivan erityisen paljon. Suosittelen!

Hannele kirjoitti...

Sekoitin kerman joukkoon rahkaa sekä maun että rakenteen vuoksi. Seos kesti kohtuullisen hyvin kakun päällä, vaikka tietenkin meloni valutti hieman nestettä lautaselle.

Hannele kirjoitti...

Kasa marjoja + syötävät kukat = takuuvarma koristelu!

Sisällön tarjoaa Blogger.