Kirsikkalemonade

torstai 14. heinäkuuta 2016


Kirsikkalemonade on kuin sitruunainen esikuvansakin, raikas ja tuoreista aineksista tehty. Kirsikkajuoma on myös nopea tehdä, kunhan kirsikoista on putsattu kivet.

Nopein tapa poistaa kivet kirsikoista on hämmentävän yksinkertainen. Tarvitaan tyhjä pullo ja syömäpuikko. Lasisissa puolloissa on usein pyöreämpireunainen suuaukko, joka rikkoo kirsikkaa muovipullon reunaa vähemmän, joten suosi lasipulloa.

Kirsikka laitetaan "oikeinpäin" pullon suuaukolle, napataan kädellä kiinni kirsikasta ja pullosta ja painetaan syömäpuikolla napakasti kirsikan kantakohdasta alaspäin. Kivi putoaa pulloon ja kirsikat on putsattu hetkessä.

Resepti

Kirsikkolemonade

noin kuudelle


1/2 litraa kirsikoita
noin 3 rkl sokeria
noin 3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
vettä ja/tai kivennäisvettä


Poista huuhdelluista kirsikoista kivet. Soseuta kirsikat esimerkiksi sauvasekoittimella. Siivilöi halutessasi kuoret pois. Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita huolellisesti ja anna tekeytyä muutama minuutti, jota sokeri sulaa. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta tai happoa. Kirsikkaliemi saa olla makeaa, sillä se toimii ikään kuin tiivisteenä. Jäähdytä liemi jääkaapissa.

Kaada lasiin noin 1/3 kirsikkalientä ja täytä lasi vedellä tai kivennäisvedellä. Huomaa, että kivennäisvesi kuohuttaa juomaa voimakkaasti. Sekoita ja nauti heti. Koristeeksi sopii kirsikoiden lisäksi esimerkiksi mintun lehdet.

_____
6 kommenttia

Unknown kirjoitti...

Kuulostaapa ihanalta. Täytyy testata.

Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli kirjoitti...

Ihanan näköinen juoma - olen todellinen kirsikkafani! Ja loisto vinkki kivien poistamiseen, en ollut kuullut ennen tuota :)

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Johan on mainio kikka kirsikankivien poistoon! Eikä lemonadekaan kauhian pahalta kuulosta ;)

Hannele kirjoitti...

Raikasta ja kirsikkaista, testaa ihmeessä!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Tiina!

Minulle keinosta (tai siitä kertovasta videosta) vinkkasi ystävä FB:ssa. Toimi yllättävän hienosti.

Hannele kirjoitti...

Toimii! Siis sekä kirsikkakivien poistokikka että lemonade :)

Sisällön tarjoaa Blogger.