Mausteinen tomaattihillo uunissa

Tiesitkö, että tomaattihillon teko on näin helppoa: kaikki ainekset uuniin, tunnin tirsat sohvalla ja hillon purkitus. Ei helpoista asioista kannata tämän vaikeampia tehdä.

Aiemmin olen tehnyt uunissa omenahilloa – resepti nousee joka syksy suosituimpien reseptien joukkoon. Kohta omppuaika taas tulee! Uuniomenahillo on aivan yhtä helppo ja ihana kuin tämä uunissa tehty mausteinen tomaattihillokin. Myös mansikkahillon teen nykyisin tällä laiskan emännän menetelmällä.

Tomaattihillon voi maustaa chilillä myös uunista ottamisen jälkeen, jolloin chilin annostelu on selvästi helpompaa. Tuoreissa chileissä on toki oma hedelmäinen makunsa, joka syvenee vielä uunissa, mutta lajikkeesta ja yksilöstä toiseen tulisieluisuus vaihtelee. Valmiilla chilikastikkeella tai -tahnalla lopputulos on varmemmin omalle suulle sopiva. Silloin voi yhden purkin myös maustaa topakammin kuin toisen. Myös punaviinietikan voi laittaa vasta valmiiseen hilloon, mikäli hillo sitä kaipaa.

Tomaattihillo sopii loistavasti juustotarjottimelle, esimerkiksi camembertin tai vuohenjuuston pariksi. Hilloa voi laittaa myös hampurilaisen väliin tai tarjota grilliruokien lisänä.

Tomaattihillo uunissa

Annokset: 4 dl

Raaka-aineet

  • 500 g kypsiä tomaatteja 6–7 keskikokoista tomaattia
  • 2 dl Dansukker Hillosokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • noin 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • noin 1/2 tl suolaa
  • noin 1 rkl punaviinietikkaa tai sherryetikkaa
  • tuoretta chiliä tai chilikastiketta maun mukaan
  • muutama timjamin oksa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita tomaatit ja poista kanta. Lohko puolikkaat muutamaan osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
  • Laita tomaattipalat, hillosokeri, valkosipuli, mustapippuri sekä suola ja halutessasi timjami uunivuokaan tai uuninkestävään kulhoon. Voit laittaa myös chilin ja etikan hilloon jo tässä vaiheessa. Sekoita ja anna hillon tekeytyä uunissa noin tunti. Voit sekoittaa paistamisen puolivälissä.
  • Ota astia uunista. Huomaa, että hillo on todella kuumaa. Poista puumaiset timjaminoksat. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku. Purkita ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.