| |

Juustokakkudippi & sitruunakeksit

Yhteistyössä Crème Bonjour

Juustokakku on parhaimmillaan yhdistelmä raikasta ja samettisen pehmeää täytettä sekä sopivasti rapeaa vastapainoa tuovaa keksipohjaa. Juustokakkudipissä perinteille on annettu uudet vaatteet – marjaisaa dippiä koukkaistaan sitruunakekseillä. Mitä enemmän keksin päälle saa täytettä sitä parempi.

Noukin juustokakkudippiin torilta kauden viimeiset tuoreet vadelmat ja naapurin pihalta vielä syksyä vastaan sinnittelevät ruusut, molemmat pinkkejä lempiasioitani. Vadelmien makan kirpeä maku korostaa kunungatar-tuorejuuston marjaisuutta ja tekee dipistä ihanan raikkaan. Lisää raikkautta vastapainoksi kermaiselle täyteläisyydelle tulee maustamattomasta jogurtista, jonka voi korvata myös rahkalla. Vadelmien sijaan dippiin voi laittaa myös punaisia viinimarjoja tai mustikoita. Myös pakastemarjat käyvät hyvin. Koristeeksi laitettavat marjat kannattaa silloin laittaa dipin päälle kohmeisina, jotta ne säilyvät kauniina.

Dippiin käytin Crème Bonjourin toista uutuusmakua, kuningarta, joka on raikas ja marjainen tuorejuusto. Samaisesta uutuudesta Jotain Maukasta -blogin Mari on loihtinut upean kuningatarjuustokakun.  Se toinen uutuusmaku on kiehtova lakritsi, jota Suolaa ja hunajaa -bloginJonna käytti ihan mielettömältä kuulostavaan grillattuun laku-sitruunakakkuun.

Resepti

Juustokakkudippi & sitruunakeksit

noin kuudelle

ainesosat

keksit (noin 25 kpl)
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmunankeltuainen
1/2 tl sitruunankuorta raastettuna
2 dl vehnäjauhoja

täyte
1 prk (200 g) Crème Bonjour kuningatar -tuorejuustoa
noin 1/2 dl kermaa ( tai täysmaitoa)
noin 1/2 dl maustamatonta jogurttia
noin 2 dl vadelmia
hieman hunajaa tai sokeria

päälle
pistaasipähkinöitä
vadelmia tai muita marjoja

valmistusohjeet

Valmista ensin keksit. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuainen. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja raasta taikinaan kuoren keltaista osaa pienellä terällä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina palloksi. Laita taikina jääkaappiin tuorekelmuun käärittynä vetäytymään noin tunniksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen (180 astetta riittää kiertoilmauunissa). Ota taikina jääkaapista ja kaulitse se ohueksi levyksi. Ota muotilla haluamasi muotoisia paloja, laita leivinpaperille ja paista noin 5 minuuttia eli kunnes keksit ovat saaneet aavistuksen väriä. Jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla tuorejuuston sekaan muut aineet. Sähkövatkaimella saat ainekset helposti sekaisin. Osa vadelmista voit laittaa halutessasi täytteen väliin kokonaisina tai soseutettuina. Laita juustokakkudippi tarjolle purkkiin tai lautaselle. Koristele pistaasipähkinöillä ja/tai marjoilla. Tarjoa sitruunakeksien kanssa.

_____

Yhteistyössä Crème Bonjour