Pecorinocrumble – rapea lisä salaattiin

tiistai 2. elokuuta 2016


Suolainen ja rapea, koukuttavan hyvä. Sen suunnittelee laittavansa salaatin päälle, mutta huomaa, että käsi käy kulhossa tuon tuosta. Sellainen se on, pecorinocrumle.

Pecorinocrumble on siis kuin suolainen ja juustoinen versio marjapiirakan päälle laitettavasta, uunissa rapeutuva muruseoksesta. Aikaa herkkuun menee kymmenisen minuuttia ja siihen voi raastaa sen viimeisen kantapalan suolaista juustoa. Pecorinon ohella crumbleen voi laittaa parmesaania.

Käytä juustomurua minkä tahansa salaatin päällä – esimerkiksi tomaattisalaatti rakastaa suolaista crumblea – tai murustele sitä ennen paistoa vaikka etanapannun hunnuksi. Myös grillattu kesäkurpitsa tai vaikka kasvissosekeitto hullullaantuu rapeasta lisästä.





Resepti

 

 

 

Pecorincrumble – rapea lisä salaattiin

6–8 annosta

ainesosat

1 dl pecorinoa raastettuna
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja (tai esim. maissijauhoja)
50 g voita sulatettuna
ripaus suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

valmistusohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta juusto pienellä terällä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja leviä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin viisi minuuttia eli kunnes muru on saanut kullankeltaisen värin ja on hieman paahtunut. Anna jäähtyä ja murustele jäähtyneenä. 

_____




14 kommenttia

Ulla kirjoitti...

Mahtava idea, kiitos! Loistava tapa käyttää juustonjämät hyödyksi.

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla! Kantapalasta se idea täälläkin lähti.

Antti | Kamera ja Kauha kirjoitti...

Näppärää! Menee muistilistalle :)

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa! Tämä on kyllä oiva tapa tuhota juusto (ihan kun se nyt muuten olisi ohgelma) :)

Merituuli kirjoitti...

Jestas!

Anonyymi kirjoitti...

Luin, että pekonicrumble ja ihmettelin, että reseptistä uupuu pekoni kokonaan. Sitten luin uudelleen, heh. Tosin ei pekonicrumblekaan hullumpi idea ole.
T. Anna

Hannele kirjoitti...

...sentään mikä crumble.

Hannele kirjoitti...

PEKONI-PECORINOCRUMBLE. Pakko kokeilla!
Kiitos vinkistä :)

Sari Sweet Food O`Mine kirjoitti...

Siis eikä, mikä resepti! Pecorinoa jääkaapissa ja tämä menee testiin heti huomenna

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa!
Tänään söin tätä lehtikaalisalaatin seassa (ja siltään, ja vähän myös leivän päällä). Aika koukuttavaa.

Jonna/suolaa&hunajaa kirjoitti...

Tomaattipiirakka huutaisi tällaista. Pakko ehkä kokeilla. Toimisiko?

Hannele kirjoitti...

Ihan varmasti toimisi. Ainakin tomaattisalaatin päällä tämä on mielettömän hyvää.

Mari kirjoitti...

JOOO, mahtava idea! Voi apua! Ei enää liian terveellisiä ja kevyitä salaatteja!

Saara- Viimeistä murua myöten kirjoitti...

Tämä ei voi olla kuin älyttömän hyvää!

Sisällön tarjoaa Blogger.