Härkis-tacot

perjantai 2. syyskuuta 2016



Kasviproteiinivalmisteet ovat tulleet markkinoille vauhdilla. Kasvisruoan lisääminen ja lihansyönnin vähentäminen puhuttavat sekä mediaa että kuluttajia, ja rakenteelta tutunoloiset – käytännössä lihamaiset – tuotteet ovat yksi tapa lisätä kasviproteiinin kulutusta kotikeittiöissä.

Uusin haastaja kasviproteiinikarkeloissa on Härkis. Me syömme todella paljon papuja, joten tartuin heti Härkis-pakettiin, kun sitä oli lähikaupassa saatavilla. Jauhelihamainen härkis on yllättävän maukas siltäänkin – nälissään huomasin napsivani muruja kylmänä suoraan pakerista. Mutta se imee itseensä myös mukavasti makuja, joten erilaisten makumaailmojen luominen on vain maustamiskysymys.

Nyt maustoin papuvalmisteen nopeasti pannulla meksikolaisin mauin, seuraavaksi ajattelin tehdä Härkistä aasialaisittain maustettuna. Koska papumuru on valmiiksi kypsää, ja siksi supernopea valmistaa, uskon sen löytyvän aika usein meidän arkiruokapöydästä. Arjessa nopeus on aika usein hyvä valttikortti.







Resepti 




Härkis-tacot

neljälle


Härkis-täyte
1 pkt (250g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
tilkka öljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2–1 tl jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna
1/2–1 tl savupaprikaa
hieman chilikastiketta
hieman suolaa
noin 3/4 dl lagerolutta

lisäksi
tortillalettuja
avokadoa
kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria
salaattia 
kermaviiliä tai ranskankermaa


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä pienessä tilkassa öljyä. Lisää Härkis (voit murentaa suuremmat palat käsin ennen pannulle laittamista). Kuumenna ja lisää olut ja mausteet. Sekoita kunnes olut on liki haihtunut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa tortillaletun täytteenä.

_____





12 kommenttia

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Härkis kiinnostaa täälläkin, olenkin miettinyt että mistä ruoasta aloittaisi kokeilun ja tacot olisi kyllä oiva valinta, niitä ei myös ole syöty aikoihin :)

Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli kirjoitti...

Kiva ja nopsa resepti-idea! Me kokeiltiin härkistä simppeliin tomaattipohjaiseen pastakastikkeeseen, ripauksella chiliä. Oli ihan mukavan makuista! Pitää ehdottomasti kokeilla muihin resepteihin!

Hannele kirjoitti...

Tacot on aina hyvä valinta. Härkis yllätti positiivisesti!

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla, Tiina!
Pasta oli ensin mielessä minullakin, mutta sitten alkoi tacottamaan.

Heidi / Makuja kotoa kirjoitti...

Härkis menee kyllä kokeiluun täälläkin, heti kun olen saanut pakastimen ja (jää)kaappien tyhjennysprojektin paremmalle mallille :) Näyttää kyllä herkulliselle!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Heidi!
Pakastimen tyhjennysprojekti olisi kyllä tarpeen täälläkin :)

Jenni liemessä kirjoitti...

Lähikaupassa Härkikset ovat olleet useammassa rivissä eli hyvin näyttäisi olevan saatavilla. En ole vielä tarttunut pakettiin, mutta pitää toki kokeilla! Tacot voisivat olla sellainen matalankynnyksen kokeilu.

Mari kirjoitti...

Hmmm... voisi ehkä kokeilla härkistä.

Juulia / Vaimomatskuu kirjoitti...

Just kannoin kaupasta kotiin paketin Härkistä. Olin vähän ajatellut lähteväni bolognese-linjalle, mutta jumpe, tacot kyllä maistuis myös :) odotan mielenkiinnolla kyllä nimenomaan tän koostumusta ja makua naturellina.

Hannele kirjoitti...

Tacot toimivat hyvin härkiksellä. Suosittelen!

Hannele kirjoitti...

Minulle härkis oli positiivinen yllätys. Härkäpapuja(kin) me syömme aika paljon, mutta liotus, keittäminen jne. on usein arjessa säntäilevälle luonteelleni vähän liikaa. Tämä on erinomainen vaihtoehto!

Hannele kirjoitti...

Bolognese on varmasti hyvää härkiksestäkin. Tacoissa tuli testattua se, miten tuote reagoi mausteisiin ja härkis kyllä imaisi itseensä mukavasti mausteita. Siitä plussaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.