| | |

Härkis-tacot

Kasviproteiinivalmisteet ovat tulleet markkinoille vauhdilla. Kasvisruoan lisääminen ja lihansyönnin vähentäminen puhuttavat sekä mediaa että kuluttajia, ja rakenteelta tutunoloiset – käytännössä lihamaiset – tuotteet ovat yksi tapa lisätä kasviproteiinin kulutusta kotikeittiöissä.

Uusin haastaja kasviproteiinikarkeloissa on Härkis. Me syömme todella paljon papuja, joten tartuin heti Härkis-pakettiin, kun sitä oli lähikaupassa saatavilla. Jauhelihamainen härkis on yllättävän maukas siltäänkin – nälissään huomasin napsivani muruja kylmänä suoraan pakerista. Mutta se imee itseensä myös mukavasti makuja, joten erilaisten makumaailmojen luominen on vain maustamiskysymys.

Nyt maustoin papuvalmisteen nopeasti pannulla meksikolaisin mauin, seuraavaksi ajattelin tehdä Härkistä aasialaisittain maustettuna. Koska papumuru on valmiiksi kypsää, ja siksi supernopea valmistaa, uskon sen löytyvän aika usein meidän arkiruokapöydästä. Arjessa nopeus on aika usein hyvä valttikortti.

Resepti 

Härkis-tacot

neljälle

Härkis-täyte

1 pkt (250g) Härkis-härkäpapuvalmistetta

tilkka öljyä

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1/2–1 tl jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna

1/2–1 tl savupaprikaa

hieman chilikastiketta

hieman suolaa

noin 3/4 dl lagerolutta

lisäksi

tortillalettuja

salsaa (resepti paahdettuun salsaan

avokadoa

kirsikkatomaatteja

tuoretta korianteria

salaattia 

kermaviiliä tai ranskankermaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä pienessä tilkassa öljyä. Lisää Härkis (voit murentaa suuremmat palat käsin ennen pannulle laittamista). Kuumenna ja lisää olut ja mausteet. Sekoita kunnes olut on liki haihtunut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa tortillaletun täytteenä.

_____