| |

Paahdettu parsakaali aasialaisittain

Parsakaali on yksi lempivihanneksistani. Ja ehdottomasti lempitapani valmistaa se – tai sekin – on paahtaminen. Uuni saa vihanneksista esiin aivan uusia, upeita makusävyjä, joista höyryttäen tai pannulla paistaen voi vain haaveilla.

Aasialaisittain maustettu parsakaali on loistava lisäke liha- tai kalaruoalle. Me olemme syöneet marinoitua parsakaalia paitsi lisäkkeenä myös kiinalaisen noutoruoan kanssa sekä sellaisenaan, tapasmaisina suupaloina. 

Paahtamisessa tärkeää on, että uuni on riittävän kuuma, jolloin kaalinpäiden ei tarvitse olla kauaa uunissa. Näin rakenne säilyy napakkana, mutta kaali saa reilusti paahteisuutta. Meidän ilmeisen tehokkaassa (mutta ihan tavallisessa) kiertoilmauunissa 225 astetta ja hieman alle kymmenen minuuttia on sopiva yhdistelmä. Kokeilemalla löydät omalle uunillesi parhaan lämpötilan ja paistoajan.

Huomaa, että noin puoli annosta maustekastiketta on hyvä lähtökohta parsakaalien marinoimiseen. Silloin parsakaalin oma maku pääsee vielä oikeuksiinsa. Loput kastikkeesta voit tarjota pöytämausteena, jolloin jokainen voi säätää mausteisuude määrää tai dipata kukkia kastikkeeseen.

Resepti

 

 

Paahdettu parsakaali aasialaisittain

noin neljälle

ainesosat

500 g parsakaalia

noin 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 1/2 rkl riisietikkaa

1 tl hunajaa, sokeria tai agavesiirappia

1 rkl seesamiöljyä

noin 1 tl sriracha-kastiketta tai muuta chilikastiketta 

(seesaminsiemeniä) 

valmistusohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa parsakaali pienehköiksi paloiksi. Voit pieniä myös varren, mikäli se ei ole puumainen. Levitä parsakaalit leivinpaperin päälle pellille ja huiski päälle hieman öljyä. Paahda kuumassa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes parsakaalit ovat saaneet paahteista pintaa.

Valmista marinadi parsakaalien ollessa uunissa. Sekoita soijakastikkeen joukkoon etikka, hunaja, seesamiöljy sekä chilikastike. Sekoita. Levitä noin puolet kastikkeesta paahdettujen parsakaalien päälle ja säästä loput dippikastikkeeksi. Näin jokainen saa säätää mausteisuutta oman makunsa mukaan.

Tarjoa paahdettu parsakaali lisäkkeenä, alkuruokana tai tapasmaiseen tyyliin naposteltavana herkkuna.

_____

Pellavaliina on Balmuirin, saatu blogin kautta.