Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet

lauantai 1. lokakuuta 2016
Honey Roasted Sunflowe Seeds – Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet #seeds #roasted #sunflowerseeds #honey #snack


Hunajan kanssa uunissa paahdetut auringonkukansiemenet ovat kuin karkkeja. Ja näitä karkkeja voi ripotella aamiaisjogurtin päälle, salaattiin, paahdetuille kasviksille tai vaikka uuniomenoiden hunnuksi. Siltään syötyinäkin siemenet ovat koukuttavan hyviä.



Auringonkukansiemenet paahtuvat uunissa pienessä hetkessä, eikä koko hommaa mene kuin kymmenen minuuttia. Ennen paahtamista ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle.

Vaikein vaihe lienee odottaminen – juuri uunista tulleet, kullanruskeiksi paahtuneet siemenet ovat vielä liian kuumia sekä syötäviksi että purkkiin murennettaviksi.







Resepti




Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet


3 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl hunajaa
1 1/2 rkl öljyä
1/4 tl hienoa merisuolaa



Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja levitä seos leivinpaperille yhteen kerrokseen. Paista 6–8 minuuttia tai kunnes auringonkukansiemenet ovat paahtuneet kullanruskeiksi.

Anna jäähtyä ja murentele ilmatiiviiseen purkkiin tai rasiaan. Tarjoa siltään, jogurtin päällä, salaatissa tai esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa.

_____




40 kommenttia

Veera R. kirjoitti...

Ihania, kokeiluun!

Sari kirjoitti...

Kiitos kivasta reseptistä. Yleensä maustan maustamattoman jogurtin niinkin tylsästi kuin pelkästään sillä hunajalla. Voisinkin kokeilla tätä. Saisi mukaan pieniä sattumiakin :)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Veera!

Hannele kirjoitti...

Hunajahan ei ole lainkaan tylsä tapa maustaa jogurtti. Mutta hunajapaahdetut siemenet antavat kyllä ihanasti sekä makua että pureskeltavaa :)

minni kirjoitti...

Oi, näitä salaatin päälle! Mulla on helposti salaateissa tylsyysongelma ja täähän kuulostaisi ratkaisulta.

Hannele kirjoitti...

Nämä on täydellisiä salaateissa!

Pullahiiri/Taru kirjoitti...

Oi, nämä kuulostava ihanilta! Juuri jogurtin joukkoon myslin sijasta!

Aila kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta ja helpolta! Vaikeinta on omien kurpitsansiementen erottelu valmistamista varten, siinä meinaa mennä hermot ;)

Merituuli kirjoitti...

Näissä todellakin on kielen- ja kitalaenpalamismahdollisuus suuri ;)

Dinner4u2 Mirka & Pauliina kirjoitti...

Ihana ohje! Näitähän pitää heti tehdä ja sujauttaa jugurtin ja marjojen joukkoon! Nam!

Juulia Vaimomatskuu kirjoitti...

Nam, nam, nam, nam ja vielä kerran NAM!

Hannele kirjoitti...

Jep. Been there, done that :)

Hannele kirjoitti...

Just niin! Eikä tarvitse olla isoa kekoa, kun pienikin keko antaa makua.

(tosin niinhän siinä käy, että ensin otan pienen keon, sitten toisen pienen keon, kohta taas pienen keon...)

Helinä kirjoitti...

Nam! Mulla onkin notkunut auringonkukansiemeniä kaapissa jokusen tovin. Nyt tiedän mihin ne käytän! Kiitos!

Hannele kirjoitti...

Ja meneekin. Siihen pitäisi keksi joku helpottava jippo.

Hannele kirjoitti...

Kiitos!
Suunnitelma kuulostaa täydelliseltä.

Hannele kirjoitti...

5 x KYL-LÄ.

Hannele kirjoitti...

Siitä minullakin idea lähti, kun löysin kaapista k o l m e pussia auringonkukansiemeniä (ja pellavansiemeniä). Useimmiten teen siemenistä näkkäriä. Se on ihan killerihyvää.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Nam! Näitä on kyllä pakko kokeilla. Kotoa löytyykin sopivasti sekä auringonkukansiemeniä että hunajaa... vieläköhän tänään jaksaisi?

Hannele kirjoitti...

Jaksaa, jaksaa!
Kymppiminsan päästä jos odottelet, milloin siemenet ovat jäähtyneet riittävästi.

Anne / 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Mahtava idea! meillä on aina auringonkukansiemeniä, enpä olisi keksinytkään että ne voisi paahtaa ja maustaa näin ihanasti :)

Hannele kirjoitti...

Meilläkin on aina auringonkukansiemeniä. Nyt niitä oli niin monta pussia, että täytyi tehdä jotain muutakin kuin mysliä tai siemennäkkäriä :)

Helinä kirjoitti...

:D Näkkäriä varten nuokin lienee ostettu. Ja totta turiset, killerihyvää on! Pitäis sitäkin tehdä taas.

Peggyn pieni punainen keittiö kirjoitti...

Onpa ihanan hunajainen resepi :)

Aila kirjoitti...

Ja mitenkähän minä tähän kurpitsansiemenet sotkin... ne toimii paremmin suolaisina :)

Minna Ku ite tekee kirjoitti...

Nämä on mun herkkua! Joskus teen niin, että paahdan siemeniä (tai pähkinöitä) pannulla ja lisään mukaan oksan rosmariinia.

Nanna kirjoitti...

Uuniomena huntu kuulostaa just eikä melekeen!

Hannele kirjoitti...

Niin on. Simppeli ja tahmea. Eli just hyvä.

Hannele kirjoitti...

Ah, rosmariini on <3

Hannele kirjoitti...

Eiks je!

Hannele kirjoitti...

Hih, siemen mikä siemen. Ei se ole niin justiinsa. Luultavasti resepti toimii myös kurpitsansiemenillä.

Jenni kirjoitti...

Naminami - ihana idea! Kokeilin juuri paahtaa pekaanipähkinöitä vaahterasiirapissa. Ei olleet nekään pahoja, ei :)

Lotta / Syötävän hyvä kirjoitti...

Auringonkukansiemeniä voi hyödyntää myös erilaisiin tahnoihin (esim. siemenvoihin) ja vaikka pestoon pinjansiementen tilalle. :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Jaksoi! Eli copycat iski pitkästä aikaa :-) Blogissakin noita jo hehkutan - ihan järjettömän hyviä.

Hannele kirjoitti...

No joo! Pekaanipähkinät vaahterasiirapissa. No joo vaan!!

Herkkuhovi kirjoitti...

Hei näitä on pakko tehdä tuon maustamattoman jogurtin kaveriksi! Kauankohan nämä säilyvät, siis jos yritän säilyttää..? ;)

Suusta suuhun Alisa kirjoitti...

Ei olisi tullut mieleenkään paahtaa auringonkukan siemeniä ja nyt mietin, että miksipä ei! Huippuohje!

Hannele kirjoitti...

Jep! Maustamattoman jogurtin kanssa nämä ovat melkeinpä parhaimmillaan.

Noo, kyllä minä sanoisin, että nämä säilyy viikkoja. Hunaja säilyy, öljy säilyy ja siemenet säilyy, joten luulisin säilyyvyyden olevan hyvä. Jos on mitä säilyttää.

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Alisa!

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Auringonkukansiemenet on niin ihanan monipuolinen raaka-aine, ja pähkinöitä paljon edullisempi! En olekaan vielä kokeillut niiden paahtamista uunissa, kiitos ideasta :)

Sisällön tarjoaa Blogger.