Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet
Hunajan kanssa uunissa paahdetut auringonkukansiemenet ovat kuin karkkeja. Ja näitä karkkeja voi ripotella aamiaisjogurtin päälle, salaattiin, paahdetuille kasviksille tai vaikka uuniomenoiden hunnuksi. Siltään syötyinäkin siemenet ovat koukuttavan hyviä.
Auringonkukansiemenet paahtuvat uunissa pienessä hetkessä, eikä koko hommaa mene kuin kymmenen minuuttia. Ennen paahtamista ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle.
Vaikein vaihe lienee odottaminen – juuri uunista tulleet, kullanruskeiksi paahtuneet siemenet ovat vielä liian kuumia sekä syötäviksi että purkkiin murennettaviksi.
Resepti
Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet
3 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl hunajaa
1 1/2 rkl öljyä
1/4 tl hienoa merisuolaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja levitä seos leivinpaperille yhteen kerrokseen. Paista 6–8 minuuttia tai kunnes auringonkukansiemenet ovat paahtuneet kullanruskeiksi.
Anna jäähtyä ja murentele ilmatiiviiseen purkkiin tai rasiaan. Tarjoa siltään, jogurtin päällä, salaatissa tai esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa.
_____