5 suosituinta reseptiä

JOULUKALENTERIN 20. LUUKKU

 

 

Vuoden päättyessä on hauska kurkkia kulunutta vuotta, katsella kuluneen vuoden aikaansaannoksia, parhaita paloja ja vähän lukujakin. Ihailtavan moni Kokkipottilan juttujen ja reseptien ääreen tiensä löytää – sydämellinen kiitos siitä.


Samalla kun kurkin kuluneen vuoden tilastoja, kurkkasin myös kaikkien aikojen suosituimpien reseptien TOP 5 -listauksen. Tässä viisi suosituinta reseptiä evö.


 

Kokit ja Potit -ruokablogin kaikkein suosituin resepti on Pad thai eli paistettu nuudeli. Se mahtuu kuuden suosituimman jutun joukkoon itse asiassa kahdesti, sillä sitä luetaan paljon sekä koneiden ääressä että mobiililaitteilla, ehkä siellä arkiostosten lomassa marketin hyllyjen välissä.

Toiseksi kiilaa vähän hämmentävästi kausiresepti, omenahillo uunissa, joka toimii loistavana indikaattorina syksyn omenasadon kypsymiselle. Kun uunissa tehtävä omenahillo lähtee nousuun, ovat omenat kypsiä eteläisessä Suomessa, hetkeä myöhemmin myös muualla. 

Thaimaalainen paistettu riisi, kautta aikain kolmanneksi suosituin resepti, on loistava hävikistä herkuksi -ruoka – paistetun riisin joukkoon voi laittaa melkein mitä tahansa. Resepti on neljä ja puoli vuotta vanha, mutta se toimii edelleen loistavasti. Onneksi luottoreseptit eivät vanhene!


Tilastoja tarkastellessani olin vähän yllättynyt, sillä neljän suosituimman reseptin joukkoon mahtuu kolme thaimaalaista reseptiä Pad Thain ja thaimaalaisen paistetun riisin lisäksi kärkinelikkoon mahtuu thaimaalainen kookoskeitto.Kyyyllä minä muunkinlaista ruokaa osaan tehdä, vaikka thaimaalainen keittiö onkin lähellä sydäntä. Uskoakseni kaakkoisaasialaisten reseptieni suosio kertoo ohjeiden luotettavuudesta, helppoudesta ja toimivuudesta. Näiden reseptien ääreen minäkin palaan kerrasta toiseen.

Itse asiassa viidenneksi suosituin juttu ei ole lainkaan resepti. Tomaattien varkaiden poisto – kausijuttu sekin – on sijalla viisi. Resepteistä viidettä sijaa pitää rapeat bataattiranskalaiset ja kinuskiin dipattavat omenalohkot otsikolla suolaista ja makeaa halloween-juhliin

Koko kärkiviisikko on loistoreseptejä, sen uskallan luvata. Jos et ole vielä kokeillut kaikkia, laita reseptit muistiin ja palaa niihin viimeistään uuden vuoden puolella, kun joulun ruokaähkystä on selvitty. 

Puuttuuko TOP 5 -listauksesta joku sinun suosikkireseptisi? Kerro ihmeessä kommenttilootassa, mikä se on!

_____