JOULUKALENTERIN 13. LUUKKU
Tiptap vaan tänne Kokkipottilaan, täällä tonttuilee Hannansoppa -blogin Hanna eli Soppahanna!
Teimme Hannelen kanssa tällaisen hauskan
vaihtokaupan ja emännöimme toistemme blogeja yhden päivän ajan. On huippua olla
täällä, olen kuitenkin seurannut ihanan Hannelen blogia jo vuosien ajan, ja on
ihan kreisiä ajatella, että nyt täällä inspiroivien reseptien ja hurjan
kauniiden kuvien seassa on myös jotain minun tuottamaa.
Kokit & Potit ei ole kuitenkaan blogin pitäjän allergian
takia tunnettu kalaresepteistä. Niinpä päätin tuoda tänne tuulahduksen tulevan
joulun kalapöydästä ehkäpä maailman parhaan graavilohen muodossa. Tänä jouluna
graavikala saa viimeisen silauksen appelsiinin kuoresta ja tuoreesta
rosmariinista. Jos et ole ennen graavannut lohta, niin nyt viimeistään
kannattaa ottaa se omaan bravuurirepertuaariin – se ei ole vaikeaa, mutta tekee
taatusti vaikutuksen. Tarvitset vain kalaa ja suolaa (ja tässä tapauksessa
appelsiinin ja rosmariinipuskan) ja hieman aikaa. Valmiin kalan leikkaamisessa
tärkeintä on terävä fileerausveitsi, tekemällä oppii!
ARVONTA
Haluaisitko omaksesi kirjoittamani
Sesonkireseptit-kirjasen? Satokausikalenterin kanssa yhteistyössä syntynyt opus
pitää sisällään melkein 200 reseptiä sesongin raaka-aineista ja mukana on yli
50 vihannesta, joiden ympärille reseptit rakentuu. Osallistut arvontaan
kommentoimalla, suositko itse sesonkivihanneksia ja mikä on talviajan
lempparikasviksesi. Osallistumisaikaa on tämän viikon loppuun, eli sunnuntaihin
18.12.16 asti. Onnea arvontaan! Ja hei, Hannan sopassa on myös käynnissä arvonta.
Mikäli et luota arpaonneesi, niin klikkailehan itsesi
Satokausikalenterin sivuille, siellä on vielä parin päivän ajan
pakettitarjouksena ensi vuoden Satokausikalenteri ja Sesonkireseptit-kirjanen.
Ehtii vielä joulupakettiinkin, kun tilaa viimeistään 15.12.
Oikein rauhaisaa ja tunnelmallista joulua teille kaikille!
Tervetuloa myös Hannan soppaan piipahtamaan!
Resepti
Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi
500 g (kirjo)lohifilettä
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
1 ½ rkl suolaa
Nypi lohesta tarpeen mukaan ruodot. Sekoita rosmariini,
appelsiinin raastettu kuori ja suola keskenään. Levitä mausteseos lohifileelle
ja kääri filee voipaperiin. Laita jääkaappiin graavautumaan vuorokaudeksi.
Viipaloi lohi ohuelti ja tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa saaristolaisleivän
päällä.
_____
24 kommenttia
Sesonkivihannekset <3 Suosikkini on talvella punajuuri, ihanan maun lisäksi se tuo upeaa väriä. Myös lanttua ja palsternakkaa kuluu melkoisia määriä, pääasiallisesti uunissa paahdetttuina.
Ehdottomasti käytän paljon sesonkituotteita ihan rahansäästönkin vuoksi.Talvella tulee tehtyä paljon simppeleitä uunivihanneksia, johon tosin en käytä lempikasvistani eli lanttua.Rrrrakastan lanttulaatikkoa ja paljon tulee myös syötyä raakana.
Täällä kuljetaan arvonnasta toiseen. Suosin sesonkivihanneksia, mutta yhtä on vaikea nimetä. Käytän paljon porkkanaa, punajuurta ja sipulia, mutta rakastan myös esimerkiksi kaalia.
Sesonkia tietysti, silloin on maut parhaimmillaan! Vaikea valita yhtä suosikkia, mutta punajuuria löytyy lähes aina jääkaapista. Niistä kun voi kokkailla niin monenlaisia lisukkeita pääruuille :)
Hyvän näköistä kalaa!
Viime aikoina olen syönyt paljon kotimaisia ruusukaaleja ja punajuuria. Kaaliruoat ovat suosikkejani. Ja minkä tahansa ruoan teko alkaa sipulin kuorimisella!
tiina.palomaki(at)kolumbus.fi
Kyllä porkkana ja bataatti ovat suosikkejani.
Mukana arvonnassa.
hamalainentm@gmail.com
Lanttua käytän tällä hetkellä paljon ruoanlaitossa. Kausikasvikset huomaa kauppojen hevitiskeistä mikä on milloinkin halvemmalla.
Porkkana on ehdoton lempparini :) Se on niin monikäyttöinen :)
anna_88@luukku.com
Suosin sesonkikasviksia, koska se hellii budjettia ja on muutenkin järkevää :) Vaikea valita vain yksi, mutta punajuuri on yksi ehdoton lemppari <3
Myskikurpitsa ja bataatti ovat suosikkeja.
Suosikkejani tällä hetkellä taitaa olla punajuuri ja porkkana. Niitä tulee käytettyä lisukkeena, raasteena ym. soile89(at)gmail.com
Bataatti on mun suosikkini. Tiptap sullekin :) Mukaan kivaan arvontaan.
t. Nelliina
nelliina(@)yahoo.com
Lasketaanko pavut mukaan :) Maalaistorimyyjien palsternakat on talven herkku.
humppalulla (at) gmail.com
Bataatista saa tehtyä vaikka mitä :)
hilsan@luukku.com
Suosin suosin, kaikkia ihania. Bataatti ja punajuuri on isoja herkkuja, tosin kaikki kasvikset on namia 😊
Porkkana ja ihana nauris. lamerinquecit@gmail.com
Roudattoman talven aikana omasesonkikasvis on maa-artisokka. En tiedä, lasketaanko kurpitsa sesonkiin, jos se on käynyt pakastimessa. Jättikurpitsasta johtuen sesonkia riittää...
Juurekset ovat lemppareita talvella, vaikea sanoa yhtä :) mutta palsternakka on tosi hyvää ja se ikisuosikki, helppo porkkana!
- Niina
Lumia85@luukku.com
Tykkään punajuuresta ja lantusta.
liisukkainen@gmail.com
Se aina vaihtuu, nyt mennään porkkanan tahtiin; sitä raastetaan, paistetaan ja keitetään tai syödään ihan sellaisenaan. Ja pokkanakakkuakin on leivottu. Porkkanat on erittäin edullisia tällä hetkellä ja vielä maukkaita! Ensimmäistä kertaa paistoin lehtikaalia ja tiedä vaikka se olisi seuraava bestis.
hippu@outlook.com
Suosin sesonkivihanneksia ja tämän talven suosikkeja on ollut punajuuri ja bataatti. :)
hannasipila1@hotmail.com
Peruna, sipuli, porkkana ja punajuuri. ninavuolio@windowslive.com
Porkkana on ehdoton ykkönen, bataattia ja lanttua syödään myös.
sirpah.vainio@gmail.com
Juureksista mm. maa-artisokka, palsternakka, sillä niistä saa ihania uunijuureksia tai samettisia kasviskeittoja. jolielaide00(at)gmail.com
Lähetä kommentti