Granaattiomena Fizz

torstai 8. joulukuuta 2016
JOULUKALENTERIN KAHDEKSAS LUUKKU Granaattiomena on kausiherkku, jonka rubiininpunaisia siemeniä en voi vastustaa. Paras sesonkikausi ajoittuu onneksi adventin ja joulun aikaan, ja vielä hieman uuden vuodenkin puolelle. Onneksi, sillä mikä sopisi paremmin jouluun kuin syvänpunainen ja sekä väriltään että maultaan hehkuva hedelmä.
Drinkkejä olen tehnyt granaattiomenasta ennenkin. Pari vuotta sitten joulukalenterissa ollut granaattiomena mojito on edelleen yksi suosikeistani. Tämänvuotinen drinkki – cocktail tai mocktail – syntyy mojitonkin pohjana olevasta granaattiomenasiirapista, mausteet vain ovat erilaiset.

Siirappiin voi uuttaa häivähdyksen yrttistä makua. Timjamin lisäksi kannattaa kokeilla ainakin rosmariinia ja salviaa. Kaikissa kolmessa yrtissä on varsin voimakas maku, joten uuttamisajan kanssa kannattaa olla maltillinen. Tai sitten yrtit voi lisätä vasta valmiiseen juomaan koristeeksi. Ja jos samaisesta siirapista on tarkoitus tehdä myös mojitoa, kannattaa granaattiomenasiirapista jättää yrtit pois, joulun mausteet sen sijaan sopivat myös fizziä maustamaan.Resepti

 

 

  

Granaattiomena Fizz

noin neljälle


granaattiomenasiirappi
1 dl granaattiomenan siemeniä
1 dl vettä
1 dl sokeria
(timjamin- tai rosmariininoksa tai 2 salvianlehteä)
lisäksi jokaiseen lasiin
2–4 cl giniä (voi jättää pois) 
jäitä
kivennäisvettä
granaattiomenansiemeniä
timjamin- tai rosmariininoksa tai salvianlehti koristeeksi
Laita tehosekoittimen kulhoon granaattiomenan siemenet ja alla koneen pyöriä hetki. Siivilöi mehu kattilaan. Mittaa kattilaan myös vesi ja sokeri sekä halutessasi yrtinoksa. Keitä pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia. Ota yrtit pois ja jäähdytä. 

Laita laseihin jäitä. Kaada jokaiseen lasiin granaattiomenasiirappia sekä giniä (juoma toimii myös ilman giniä). Täytä lasi kivennäisvedellä. Juoman makeutta voi säädellä siirapilla. Koristele granaattiomenan siemenillä sekä halutessasi yrteillä.

_____


Kurkkaa myös nämä granaattiomenareseptini:

ps. Huomenna on taas arvonnan aika. Tämä postaus saattaa sisältää vihjeen palkinnosta.
Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.