| |

Helppo aamiaispiirakka

JOULUKALENTERIN 15. LUUKKU

Lehtitaikinalevyn päälle ladotaan herkkuja ja maailman helpointa suolaista piirakkaa paistetaan uunissa kymmenisen minuuttia. Ja se on siinä! Tämän helpommaksi ei suolaisen piirakan leipominen voi mennä. Aamiaispiirakaksi nimetty ruoka sopii syötäväksi tietenkin myös iltapalalla, brunssilla tai vaikka lounaaksi. Päälle tai vierelle voi koota runsaan salaatin, jotta kokonaisuus on raikkaampi.

Resepti

Helppo aamiaispiirakka

2–4 annosta

2 lehtitaikinalevyä

2 rkl smetanaa tai ranskankermaa

1 tl sinappia

2 chorizomakkaraa

2 kananmunan keltuaista

päälle

kirsikkatomaatteja

yrttejä 

Sulata lehtitaikinalevyt ja kuumenna uuni 200 asteessa. Viillä veitsellä noin 1 cm taikinalevyjen reunoista  Sekoita smetanaan sinappi ja levitä seos taikinalevyjen päälle viiltämiesi reunojen sisäpuolelle. Laita makkarat ja kananmunan keltuaiset smetanan päälle.

Paista noin 10–15 minuuttia eli kunnes taikinareunat ovat saaneet kullanruskean värin ja makkara on kypsä. Jos haluat keltuaisen pysyvän valuvana, lisää se myöhemmin piirakan päälle.

_____