Maailman helpoimmat pipari-suklaakohvehdit

tiistai 6. joulukuuta 2016JOULUKALENTERIN KUUDES LUUKKU


Myönnä vaan sinäkin pois, että taikina on niin pajon parempaa kuin valmiit piparit. Oikeasti pipareita paistetaan vain tuoksun vuoksi. Minun kohdalla sama koskee myös suklaacookieseja. 

Maailman helpoimmat pipari-suklaakohvehdit tekevät oikeutta tälle totuudelle. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pala piparitaikinaa, valmista tai itsetehtyä, kastetaan tummaan suklaaseen. Hiutale tai kaksi hyvää merisuolaa tekee suupalasta täydellisen. 

Te kummajaiset, jotka ette ymmärrä taikinan päälle, voitte tehdä viime vuoden kuudennesta luukusta löytyviä persimonruusuja tai vaikka toissavuonna itsenäisyyspäivänä julkaistuja magneettihiiriä. Huomenna on luvassa taas jotain paistettavaa purtavaa.
Resepti
piparkakkutaikinaa
tummaa suklaata
merisuolahiutaleita


Sulata suklaa pienellä lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Leikkaa piparkakkutaikinasta paloja tai pyörittele palloiksi. Kasta taikinapalat suklaasulaan esimerkiksi hammastikun avulla. Valuta ylimääräinen suklaa pois ja asettele leivinpaperille. Ripottele suolahiutaleet konvehtien päälle ennen kuin suklaa jähmettyy. Säilytä jääkaapissa.

_____
10 kommenttia

Dr.Sugar/Jonna kirjoitti...

Nyt on herkku meidän makuun ;) nam!

Hannele kirjoitti...

Teillä on erinomainen maku :)
Onko oikeasti parempaa kuin piparitaikina? Nooo, en just nyt ainakaan keksi.

Dr.Sugar/Jonna kirjoitti...

Kaikki taikina on parempaa kuin itse leivos,kakku, keksi yms.. :D

Pieta kirjoitti...

Hmmm, aika jännää. :D Parhaat piparit (ja taikina) tulee Paraisten pipareiden ohjeella. Kun sais vain aikaiseksi...

Saara kirjoitti...

Hah! Tein just tän tyylisiä juttuja :) murskasin valmiita pipareita ja sekotin ne tuorejuuston kanssa massaks ja dippasin suklaaseen :D

Hannele kirjoitti...

Aamen!

Hannele kirjoitti...

Great minds.

Hannele kirjoitti...

Ootko, Pieta, taikina- vai piparityyppejä?

Paraisten pipari(taikina) on ihanaa!

Pieta kirjoitti...

Kyllä mä taidan enemmän piparityyppi olla. :) Paraisten taikinaa tulee kyllä napsittua leipoessa mutta valmistaikinoissa ei ole tarpeeksi makua. Sokerikakkutaikinasta tykkään ja äiti teki meille lapsille kerran pienen taikinan, joka saatiin sit syödä kolmeenpekkaan.

Lotta / Syötävän hyvä kirjoitti...

Tässä ollaan kyllä asian ytimessä! :D

Sisällön tarjoaa Blogger.