Meze-vartaat ja helppo sipulidippi

tiistai 27. joulukuuta 2016





Vuoden viimeisiä päiviä viedään. Katse kääntyy väistämättä kohti uutta vuotta, alkavan vuoden vastaanottamista. Vuodenvaihteen tai loppiaisen tarjoiluissa voi aivan hyvin vähän oikaista ilman mausta tinkimistä. Suunnittelin yhteistyössä Palirrian kanssa Meze-vartaat ja sipulidipin, jotka saa tehtyä hetkessä vaikka yllätysvieraille. Kuplivaa laseihin ja uuden vuoden tarjottavat ovat valmiina. Postauksen lopussa on myös arvonta – kurkkaa!





Suupalan kokoiset pikkuruoat ovat ehdottomasti suosikkejani, se tuskin tulee yllätyksenä edes hieman Kokkipottilan ruokaseikkailuja seuranneille. Aika usein tarjoan suupaloja myös vieraille joko ruoanlaittoruoaksi tai alkupalaksi. Jos pikkuruoat syntyvät nopeasti, kuten nämä vartaat, on ne mainio tarjottava pääruokanakin. Määrällisesti tarjottavaa vain tulee tietysti olla enemmän.





Vain viininlehtikääryleet olivat minulle Palirrian tuotteista entuudestaan tuttuja (viininlehtikääryleet ovat heikko kohtani, todella heikko kohtani). Jättipavut tomaattikastikkeessa ja My Greek Meze -tuotteet eli kuminamaustetut kikherneet sekä jättipavun vinaigrette-marinadissa yllättivät maukkaudellaan. Kaikki tuotteet ovat valmiita tarjottavaksi sellaisenaan: purkki auki ja ääntä kohti. Joskus sellaiselle kokkailulle on todellakin paikkansa.

Vartaisiin pujotin puolitettuja viininlehtikääryleitä, jättipapuja tomaattikastikkeessa sekä raikasta, leikattavaa ricottaa (Filos). Väliin vähän tuoretta basilikaa, myös kirsikkatomaatit sopisivat vartaisiin hyvin. Tomaattisiin jättipapuihin saa vaihtelua ripsauttamalla joukkoon hieman kanelia ja vinaigrette-papuihin, jotka tarjosin sellaisenaan, voi murskata joukkoon vaikka valkosipulia tai tuunata papuja persiljasilpulla. Kannattaa kokeilla myös munakoisoa, lihapullia tai okraa, jotka kaikki ovat maukkaassa tomaattikastikkeessa.

Niin, ja se maailman helpoin sipulidippi. Vieraat kysyivät minulta pikkujouluissa dippiin reseptiä, eivätkä uskoneet, kun kerroin sen syntyvän yksinkertaisesti soseuttamalla purkillisen stifado-sipuleita tehosekoittimessa. Jos olet valkosipulin ystävä, voit laittaa joukkoon yhden valkosipulinkynnen. Dippi tai tahna sopii hyvin kasviksille, meze-vartaille tai levitteeksi leivälle. Lisää meze-reseptejä löydät Palirrian sivuilta.






 

 

Arvonta


Paketillinen meze-tuotteita voi pian olla myös sinun ruokapöydässäsi. Kerro kommenttilootassa viimeistään 3.1.2017, mikä Palirrian tuotteista sinua kiinnostaa eniten tai mitä tuotetta haluaisit päästä maistamaan. Kommentoineiden kesken arvotaan muhkea tuotepaketti. Arvonnan säännöt löydät linkin takaa. 











 

 

 

Reseptit

Meze-vartaat

1 prk viininlehtikääryleitä (Parillia)
1 prk jättipapuja tomaattikastikkeessa (Parillia)
1 pkt ricotta-juustoa (Filos)
tuoretta basilikaa
(kirsikkatomaatteja)


Puolita viininlehtikääryleet ja leikkaa ricotta kuutioiksi. Pujottele varrastikkuihin viininlehtikääryleitä, papuja, ricottaa, tuoretta basilikaa sekä halutessasi kirsikkatomaatteja.

_____



Helppo sipulidippi

1 prk Stifado-sipuleja (Palirria)
(1 valkosipulinkynsi)


Soseuta sipulit tehosekoittimessa. Tarjoa dippinä kasviksille, kastikkeena meze-vartaille tai levitteenä leivälle.

_____


34 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Airiina
Kreikkalaisen ruuan ystävänä viininlehtikääryleet ovat herkkuani ja niitä haluaisin maistaa.

aiholapp(at)uusikaupunki.fi

Marja-Liisa kirjoitti...

Eniten kiinnostaa kaikki... No siis ainakin viininlehtikääryleet, jotka entuudestaan ovat suurta herkkua. Ricotta-juusto haluaisin tästä paketista maistaa ja jättipavut tomaattikastikkeessa kuulostavat hyvältä lisukkeelta.Kreikkalainen ruoka on hyvää!
postin.tuomaa@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Viininlehtikääryleitä tahtoisin maistaa! anidania(at)gmail.com

Piiuli kirjoitti...

Kaikki nuo kuulostaa herkullisilta, mutta kyllä viininlehtikääryleisiin tulisi tartuttua ensimmäisenä. :) piivoitto@gmail.com

Mustavalkoisten koti kirjoitti...

Stifado-sipulit kuulostavat todella hyvältä! sannaj70(at)gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Sipulit kiinnostavat, koska haluaisin kokeilla tuota dippiä, valkosipulilla. ninavuolio@windowslive.com

Anonyymi kirjoitti...

Viinilehtikääryleet tuttu herkku, samoten pavut tomaattikastikkeessa. Maisteluun ehdottomasti vinaigrette-pavut ja stifado -sipulit. milla.vine(at)hotmail.com

klaara kirjoitti...

Säilötyt sipulit ja pavut kiinnostavat kovasti.
klaara49atluukku.com

Anonyymi kirjoitti...

Stifado-sipulit kiinnostaa tietenkin sipulin rakastajaa, myös jättipavut eri kastikkeissa kutkuttavat mieltä.
-Kipsuli-
fredriikka1@luukku.com

mbkarhu1 kirjoitti...

Näistä tosiaan kiinnostaa kaikki ja ovat omaan makuuni vaikka ehkä välillä öljyn määrä mietityttää. Vastaan okra sillä perusteella, että sitä ei juuri muuten Suomesta normaalista kaupasta saa. Mutta kasvatin kesällä, sato kolme (3) pötkylää ja kauniita kukkia ;) mirja_karhu@hotmail.com

Nenna kirjoitti...

Jättipavuilla olisi ihana päästä herkuttelemaan! :)
minuhno@gmail.com

Ekku kirjoitti...

jättipapuja tomaattikastikkeessa

Anonyymi kirjoitti...

Hummus on ihanaa, joten eniten kiinnostavat kikherneet :)
jen-ny93@hotmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Henna28
Jättipavut ja hummus ovat uusia minulle ja niitä kokeilisin heti.

henna.holappa1@luukku.com

Dinner4u2 Mirka & Pauliina kirjoitti...

Viininlehtikääryleet :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihan heikkona jättipapuihin.
h_lammas@hotmail.com

Satu kirjoitti...

En ole saanut kotimaassa hyvin viininlehtikääryleitä, joten niitä haluaisin eniten maistaa!

TiinaS kirjoitti...

Haluaisin kokeilla viininlehtikääryleitä.
Tiina
miumiu83 at gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Peppi
Viinilehtikääryleet tuttu herkku, niistä tykkään kovasti, samoin Stifado-sipuleja popsin mielelläni.

peholapp(at)uusikaupunki.fi

ae kirjoitti...

Viininlehtikääryleet kiinostavat. :)

aensti@gmail.com

Aila kirjoitti...

Viininlehtikääryleet ovat varmaan hyviä ja halvaa haluaisin myös maistaa, onko se saman makuista kuin sain siellä lomaillessani.
karhuoja@gmail.com

minni kirjoitti...

Ai kun herkullisen näköistä! Ja helppoa.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

No tuota Stifado-dippiä tietysti pitäisi päästä kokeilemaan.
Purkkiherkut ovat meilläkin säännöllisesti käytössä. Kun ostaa hyvää, pääsee hyvällä omallatunnolla ja helposti.

Siinatar kirjoitti...

Viinilehtikääryleet kuulostavat herkullisille =). Mukaan kivaan arvontaan!
siinatar@gmail.com

Hanna / Hannan soppa kirjoitti...

Ihanat simppelit reseptit! Vanhana kreikkalaisen ravintolan kokkina pakko arvostaa tota sipulidippi-ideaa! Ha!

Anonyymi kirjoitti...

Eija S:
Sipulidippi idea kuulostaa erittäin houkuttelevalta ja tahtoisin sitä kokeilla. Hummus on vienyt sydämmeni ja tuoreen leivän kanssa se olisi paikallaan täällä paukkupakkasessa kaamoksen keskellä.

Sanni kirjoitti...

Palirrian viininlehtikääryleet ovatkin jo tuttuja ja säännöllisessä käytössä, joten olisi kiva päästä maistelemaan jättipapuja tomaattikastikkeessa. :) sanni.m.nelimarkka (at) student.jyu.fi

Pullahiiri/Taru kirjoitti...

Ihanan näköiset herkut! Taisin juuri muutamalla minuutilla ylittää tuon arvonta-ajan... Harmi! Ihania herkkuja varmasti kaikki tuotteet!

Hellan ja viinilasin välissä -blogi kirjoitti...

Aivan sama heikkous, viinilehtikääryleet 😘

Anonyymi kirjoitti...

Ihanilta näyttää!

-Heidi
http://www.tiskivuorenemanta.fi/

Aila kirjoitti...

Ihania kuvia! Viininlehtikääryleet ei ole kolahtanut vielä minulle. Maistan kyllä aina ja joskus olen syönyt ystävän ostamat kääryleet, kun hän ei niistä tykännyt.

Ariela/ Andalusian auringossa-blogi kirjoitti...

aijai miten kaikki välimerellinen taas houkuttelisi jouluruokien pakkoahminnan jälkeen!

Helinä kirjoitti...

Mukavaa vaihtelua cocktail-paloihin!

Minttu /Haarukkavatkain kirjoitti...

Tota leikattavaa ricottaa on kyllä kokeiltava! Ja sipulidippi - ihan loistoidea.

Sisällön tarjoaa Blogger.